Nükleer santral reklamına inceleme

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, Akkuyu Nükleer AŞ'nin televizyonlarda yayınlanan reklamlarını incelemeye aldı.

Nükleer santral reklamına inceleme
Nükleer santral reklamına inceleme
GİRİŞ 19.06.2015 12:39 GÜNCELLEME 19.06.2015 12:39

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bazı sivil toplum kuruluşlarının başvurusu üzerine Kurul, Akkuyu Nükleer AŞ'nin reklamları hakkında inceleme başlattı. Söz konusu reklam filmleri hakkında iddiaları değerlendirecek Reklam Kurulu, temmuzda yapılacak toplantıda konuyu karara bağlayacak.

PARA CEZASI YETKİSİ VAR 

Reklam Kurulu, “Tüketiciyi aldatıcı, tecrübe ve bilgi noksanlıklarını istismar edici, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürücü, şiddet hareketlerini ve suç işlemeyi özendirici, kamu sağlığını bozucu, hastaları, yaşlıları, çocukları ve özürlüleri istismar edici ve örtülü reklamları” yasalar doğrultusunda yasaklanmış reklamlar olarak tanımlıyor. Kurulun, mevzuata aykırı reklamlardan dolayı "tedbiren durdurma, durdurma, düzeltme ve idari para cezası verme" yetkisi bulunuyor.

DURDURMA İSTENDİ

Ulusal televizyonlarında yayınlanan aykırı reklamlar hakkında, reklam veren firmalara mevzuat gereği 220 bin 220 lira para cezası verilirken, Kurul reklamın niteliğine göre reklam verenin yanı sıra, mecra kuruluşuna ya da reklam ajansına da para cezası yaptırımı uygulayabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!