İstanbul kongre sektöründe ilk 5'te yer alacak

'Kongreler Şehri İstanbul - Uluslararası Medya Çalışması' proje faaliyetleri ve sonuçları kapanış toplantısı ile sektörle paylaşıldı.

İstanbul kongre sektöründe ilk 5'te yer alacak
İstanbul kongre sektöründe ilk 5'te yer alacak
GİRİŞ 20.08.2015 09:29 GÜNCELLEME 20.08.2015 09:32

Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı tarafından İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu -  ICVB iştiraki ile İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında yürütülen ve dünyanın dört bir yanında İstanbul'dan övgüyle söz ettiren 'Kongreler Şehri İstanbul – Uluslararası Medya Çalışması' proje faaliyetleri ve sonuç çıktıları Wyndham Grand İstanbul Europe otelinde gerçekleşen kapanış toplantısı ile sektörle paylaşıldı.

TUGEV-ICVB Yönetim Kurulu Başkanvekili Bahadır Yaşık'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda ICVB Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Toplantıya kongre sektörüne yönverenler, turizm sektörü temsilcileri ve basın yoğun ilgi gösterdi.

KONGRELER ŞEHRİ İSTANBUL

2014 yılında başlatılan "Kongreler Şehri İstanbul-Uluslararası Medya Çalışması"projesiningenel amacı, İstanbul'un kongre sektöründe daha güçlü bir varış noktası haline gelmesine ve pazar payının her büyüklükteki kongre için artırılmasına katkıda bulunmaktır. 

TUGEV-ICVB bu seneki çalışmalarında uluslararası basın, halkla ilişkiler, basılı ve dijital ilan ve reklam faaliyetlerine yoğunluk verdi. Şehrin kamu ve özel sektör yatırımları, ulaşılabilirlik, toplantı ve kongre merkezlerinin kalitesi ve sayısı, konaklama olanaklarındaki kalite ve alternatifler, tarih-kültür ve doğa gibi kendi öz zenginlikleri ve hizmet kalitesi ile dünya çapında bir kongre şehrive Türkiye kongre sektörünün lokomotifi durumunda olan İstanbul için hedef, uluslararası arenada varlığının daha da artırılarak 2023 yılında kongre şehirleri sıralamasında ilk 5'te yer alması.

Dünya genelinde İstanbul tanıtıldı

TUGEV-ICVB "Kongreler Şehri İstanbul- Uluslararası Medya Çalışması" projesi kapsamında ilk olarak İstanbul'un, benzersiz bir buluşma noktası olduğunu, tarihi ve modern dokusunun birlikteliğini vurgulayan 'İki Şehrin Hikayesi' sloganı ile reklam kampanyası yürütüldü. Kongre ve toplantı sektörünün önemli pazarlarında yayınlanan en prestijli ve trajı en yüksek 19 sektör dergisine ilan verilerek 575.000 dağıtım rakamına ulaşıldı.

Proje kapsamında Frankfurt'ta düzenlenen IMEX Franfurt ve Londra'da düzenlenen The Meeting Show UK gibi kongre ve toplantı sektörü profesyonellerinin katıldığı öncü fuarlarda basın toplantıları düzenleyerek şehrin alt yapı olanaklarının ve yeni yatırımların vurgulandığı sunumlar gerçekleştirildi. 3 bini aşkın derneğin bulunduğu Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de de toplantı sektörünün karar vericileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelinerek İstanbul'un kongre sektörü olanakları tanıtıldı.

AVRUPA'DAN ASYA'YA KADAR İSTANBUL TANITILDI

Mart ayında İngiltere, Amerika, Almanya, Fransa, Hindistan, Belçika'dan tirajları 12.000 ile 70.000 arasında değişen kongre sektörü dergilerinin editör ve muhabirleri yapılan tanıtım programı çerçevesinde İstanbul'a gelerek kongre merkezleri başta olmak üzere, çeşitli otelleri, kültür-sanat merkezlerini, yeme-içme mekânlarını incelediler, İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini gezdiler ve sektör temsilcileriyle buluştular.

Basın gezisi sonrasında yürütülen uluslararası PR çalışmaları kapsamında toplamda 15 dergi ve online mecrada yer alan ve 418.951 tiraja ulaşan haber ve röportaj çalışmaları gerçekleştirildi.Haberlerde, İstanbul'un "modernite ve gelenek, batı ve doğu, dinamizm ve huzur" gibi farklı yüzlerine dikkat çekilirken, "kıtaları buluşturan marka şehir İstanbul'un uluslararası önemli toplantılara ev sahipliği yaptığı" vurgulandı.

Proje kapsamında yürütülen tanıtım çalışmaları sosyal medya kampanyaları ile desteklendi. İstanbul'a kongre ve toplantı amacıyla gelen katılımcıların kendi networkleri içerisinde interaktif bir biçimde İstanbul tanıtımı yapmaları için "MeetInIstanbul" isimli hashtag açıldı ve twitter kampanyası dahilinde düzenlenen yarışmaya 10.000 kişi ilgi gösterdi. Bu 3 aylık süre zarfında çeşitli kongrelerde de kampanya tanıtım standı açıldı.

Kongre sayısını yüzde 280 arttıran İstanbul yeni bir ödül aldı!

İstanbul'daki kongre sayısı son 10 yılda yüzde 280 artarken, yükselen başarı grafiğinde ICVB'nin sürdürdüğü etkin tanıtım ve pazarlama çalışmalarının önemli rolü vardır.

Uzun çalışmalar sonucunda İngiltere menşeili Business Destinations Dergisinin düzenlemiş olduğu, seyahat ve turizm endüstrisinin en prestijli ödülündeİstanbul, 2015 yılı için 'Avrupa'nın En İyi MICE Destinasyonu' seçildi. Fortune 500 şirketleri, MICE çözüm ortakları, Kurumsal Seyahat Endüstrisi Yetkilileri Birliği (ACTE) yetkilileri arasından seçilen 450.000 kişi bu seçim için oy kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı