TSK'nın başsağlığı mesajı rahatsız etti

Medine'de hayatını kaybeden gazeteci Hasan Karakaya için taziye mesajı gönderen TSK, linç kampanyasına uğradı.

TSK'nın başsağlığı mesajı rahatsız etti
TSK'nın başsağlığı mesajı rahatsız etti
GİRİŞ 04.01.2016 16:22 GÜNCELLEME 04.01.2016 16:22

Genelkurmay'ın, Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için başsağlığı mesajı göndermesi, bazı çevrelerce 'TSK aleyhtarı Karakaya için taziye mesajı' şeklinde tartışma konusu yapıldı. Ancak Genelkurmay bugüne kadar gazeteciden sanatçıya, yazardan bürokrata kadar pek çok isme taziye mesajı gönderdi. Genelkurmay'ın taziye mesajı ilettiği gazeteciler arasında Çetin Altan, Mehmet Ali Birand, Cüneyt Arcayürek, Hasan Pulur, Leyla Umar ve Erol Simavi yer alıyor.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldığı Suudi Arabistan gezisi sırasında, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Hasan Karakaya'nın ölümü dolayısıyla taziyelerini iletti.

Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre Hasan Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya ile görüşen Tuğgeneral Özkürkçü, Hasan Karakaya'nın "Türkiye'nin en önde gelen gazetecilerden" olduğunu belirterek, "Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir" dedi.

Yeri doldurulamayacak bir boşluk

Haberde Özkürkçü'nün, Karakaya'nın ölümüyle birlikte "Türk gazeteciliği açısından yeri doldurulamayacak bir boşluğun oluşacağını" söylediği; başta ailesi olmak üzere, Akit camiasına, Türk Basınına ve okurlarına, Genelkurmay Başkanlığı adına başsağlığı dileklerini ilettiği belirtildi.

Altan'a da Birand'a da taziye mesajı

Genelkurmay'ın taziyesi bazı çervereleri rahatsız etti. Öyle ki, bu rahatsızlık 'TSK aleyhtarı karakaya için Genelkurmay'dan taziye mesajı' şeklinde haberlere konu edildi. Oysa ki, Genelkurmay bugüne kadar birçok gazeteci, sanatçı ve yazar için taziye mesajı yayınladı. Genelkurmay'ın taziye mesajı gönderdği gazeteciler arasında Çetin Altan, Mehmet Ali Birand, Cüneyt Arcayürek, Hasan Pulur, Leyla Umar, Erol Simavi yer alıyor.
Besteciden bürokrata

Genelkurmay'ın taziye mesajı ilettiği diğer isimler ise şöyle: Komedyen, tiyatro sinema oyuncusu Levent Kırca, pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı Kayahan(Uçar), pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç, tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, Türk sanat müziği sanatçısı Behiye Aksoy, siyaset bilimi profesörü Toktamış Ateş, 9. Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, Türk bürokrat ve yazar Turgut Özakman, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, Türk iktisatçı ve yazar Mahir Kaynak, Eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli, Kürt kökenli yazar Yaşar Kemal, Türk kimyacı, moleküler biyofizikçi ve biyokimyacı Türk bilim adamı Oktay Sinanoğlu, karikatürist Bedri Koraman.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz