UMED üyesi gazeteciler İstanbul'da buluştu

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) İstanbul'daki genç gazetecileri iftar programında buluşturdu.

UMED üyesi gazeteciler İstanbul'da buluştu
UMED üyesi gazeteciler İstanbul'da buluştu
GİRİŞ 26.06.2016 17:16 GÜNCELLEME 29.06.2016 12:14

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından gerçekleştirilen İstanbul iftarı gazetecileri bir araya getirdi. UMED Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra medya temsilcileri, muhabirler ve editörlerin katıldığı iftar programının ardından, medya sektörünün ve çalışanlarının sorunları istişare edildi.

İstanbul “14:53 Osmanlı Mutfağı”nda gerçekleştirilen iftar programında konuşan UMED Başkanı Aslan Değirmenci, “Basın, yayın, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanları bir araya toplamak, aralarındaki dayanışma ile yardımlaşmayı sağlamak, mesleği temsil etmek, toplum içindeki onur ve değerini artırıcı yönde önlemler almak ve çalışmak için bir araya geldik. Basın emekçilerinin özlük ve sosyal haklarının savunulması için sahada çalışmalara başladık” dedi.

Basın emekçilerinin kalite standartlarını yükseltmek ve basın özgürlüğünün sınırlarını genişletmek için çalışmalar yapacaklarını anlatan Değirmenci, genç iletişimcileri teşvik edecek projelere imza atacaklarını da açıkladı.  

İftar programında derneğin çalışmaları ile ilgili de davetlilere bilgi veren UMED Başkanı Aslan Değirmenci, dernek faaliyetlerine başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Değirmenci, dernek çatısı altında açtıkları medya okulunun ilk mezunlarını verdiğini, sertifika programını salı günü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştireceklerini açıkladı.

Medya okuluna devam eden gençlerden önemli bir bölümüne staj ve istihdam imkanı sağladıklarını aktaran Değirmenci, amaçlarının gazetecilik mesleğinin gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Değirmenci, yeni dönem de yeni öğrencilerle eğitim çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Geleceğin gazetecilerinin yetiştirilmesinin çok önemli bir misyon olduğunu da dile getiren Değirmenci, UMED olarak buna katkı vermek için mücadele ettiklerini dile getirdi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir