Haber7'den tarihi direniş ve gazetecilik nöbeti!

TSK'nın içindeki 'terörist' bir grubun ülkemize yaşattığı FETÖ darbesi sırasında Haber7, 9 milyon ziyaret ve 75 milyonu bulan sayfa gösterimi ile doğru ve hızlı haberin en önemli kaynaklarından biri oldu.

GİRİŞ 22.07.2016 11:28 GÜNCELLEME 22.07.2016 15:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Darbe teşebbüsünün başladığı ilk andan itibaren kamuoyunu doğru ve hızlı bilgilendirmek için adeta seferberlik ilan eden Haber7, dik ve onurlu duruşuyla da medyada darbeye karşı direnen en önemli kalelerden biri oldu. 

Darbecilerin ilk hamlesi olan "Boğaz köprülerinde askeri hareketliliği" ilk duyuran medya organı olan Haber 7, gelişmeleri anbean vererek kritik dakikalarda kamuoyunu bilgilendirdi.

TARİHİ ANLARIN İLK BİLGİSİ

Haber7 ilk haberi saat 22:15’de ‘Boğaziçi ve FSM’de Neler Oluyor?’ başlığı ile olayı duyurdu. Ardından 23:02’de Başbakan Yıldırım’ın açıklaması ile askeri kalkışma olduğunun bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (saat 00.26) ve Başbakan Binali Yıldırım (saat 23.02) başta olmak üzere devleti yönetenlerin dik duruşunun ve toplumu yönlendirici hayati önem taşıyan açıklamalarının kamuoyuna duyurulmasına da öncülük etti.

DARBEYE KARŞI TEREDDÜTSÜZ DİRENİŞ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Haber7, vatandaşlarını hedef alan FETÖ'cü hainlerin darbe teşebbüsüne kalkıştığı andan itibaren toplumu yönlendirici bir yayın izledi.

Milletle birlikte darbeye karşı şanlı ve onurlu bir direniş sergileyen Haber7, darbe gecesi ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerindeki yayınlarıyla da darbeye direnen halka cesaret veren yayınlar yapmayı da ihmal etmedi.

48 SAATİ BULAN ÖRNEK YAYINCILIK!

Tüm gelen istihbarat, bilgi ve haberleri en hassas şekilde inceleyen yayın kuruluşumuz, toplumun doğru bilgilenmesi için adeta "kılı kırk yararak" bilgi kirliliği oluşmaması için de elinden gelen hassasiyeti azami ölçülerde gösterdi.

Haber7 ekibi, Türkiye'nin bir anlamda sırat köprüsünden geçtiği noktada yönetim ve editör kadrosuyla zor şartlar altında olağanüstü çaba göstererek tam kadro haber merkezindeki yerini aldı.

Medya mevzimizde tuttuğumuz gazetecilik nöbeti, neredeyse 48 saati bulan nefessiz habercilik maratonu, Kanal7 Medya Grubu ve Haber7'nin onurlu geçmişinde yeni bir sayfa olarak tarihteki yerini aldı.

Verdiğimiz örnek ve onurlu mücadelenin iç huzurunu yaşarken, doğru ve hızlı haberciliğiyle rakipleriyle yarışan Haber7'nin de tüm basın kuruluşlarının darbe gecesindeki onurlu duruşu ve verdiği mücadele konusundaki hakkının görmezden gelinmemesi yegane ve tek arzumuzdur.

Haber7 en kritik günlerde dakika dakika gün gün neler yaşandığı ile ilgili özel bir kronoloji sayfası da açarak toplumun doğru habere kolay ulaşabilmesini sağladı.

OKURLARIMIZIN İLK TERCİHİ HABER 7 OLDU

Darbe gecesi büyük bir habercilik başarısına imza atan Haber7'ye okuyucuların gösterdiği ilgi okunma rakamlarına da yansıdı. Darbe kalkışmasının yaşandığı saatlerde rutin zamanlardakinin aksine Haber7'nin okuyucu sayısı anlık olarak yüzbinleri aşarken, yüz milyona yaklaşan sayfa gösterimleri milletimizin doğru haber almak için bizleri tercih ettiğinin önemli göstergesi oldu.

Önemli bir noktanın altını sizmek gerekirse; Haber7, tarihi eşikte devletin ve milletin bekası için onurlu ve dik duruşunu dün olduğu gibi yarın da sürdürecektir.

Medya grubumuzun diğer mecralardaki yayın organları ile birlikte Haber7 de darbe girişimini durdurulmasında önemli pay sahibi olan vatandaşlara sokağa çıkma çağrısını da tüm yayın organlarından önce yaparak, büyük bir sorumluluk üstlendi.

KANAL7 MEDYA GRUBU'NDA DARBE SEFERBERLİĞİ!

Darbe girişiminin ilk dakikalardan itibaren, halkı bilgilendirme görevini en iyi şekilde gerçekleştiren Kanal7 Medya Grubu; Kanal 7, Ülke TV, Haber7, Radyo 7, ulke.com.tr iletişim kanallarından ve bağlı sosyal medya hesaplarından an be an gelişmeleri aktararak, toplumu doğru yönlendirdi.

ULUSAL TELEVİZYONLARDAN İLK KANAL 7 GEÇTİ

Ulusal kanallar içerisinde ise darbe girişimine ilişkin ilk haberi alt yazıyla saat 23:20’de veren Kanal 7, bilahere Ülke TV ile ortak yayına geçti. 

YÖNETİM KURULU TAM KADRO GÖREVİNİN BAŞINDAYDI

Darbe girişiminin başlamasıyla birlikte Kanal 7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri, yöneticileri ve çalışanları da görevlerinin başına geçti. Yayın kuruluşlarına yönelik ele geçirme hareketi tehlikesine karşı Kanal 7 Medya Grubu’nun girişi özel araçlarla kapatıldı, yayınların kesilmesi durumunda yapılacak alternatif yayınların planlaması yapılarak teknik personelle birlikte alt yapısı hızlıca oluşturuldu. 

DARBECİLERİN TEHDİTLERİ

Kanal7 Medya Grubu vatandaşını katleden hain darbecilerin "susturulması" emri verdiği yayın kuruluşlarından biriydi. Böyle bir tehdit altında bile kurumumuz gözünü kırpmadan ve hiç bir endişe duymaksızın yayınlarını devam ettirirken, darbe girişimi bilgisinin yayılmaya başladığı ilk anlarda yayın yaptığımız binanın önünde nöbet tutmaya başlayan vatandaşlarımızın cesareti de bizlere güç verdi, motivasyon kaynağı oldu.

YORUMLAR 12
  • Hacer 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun bizde kanal7'yi izledik.
    Cevapla
  • volkan4 7 yıl önce Şikayet Et
    acik.soyluyorum.hayatimin en.uzun iki.gecesiydi.15 temmuz.16.temmuz allah yardimcimiz.oldu elhamdurillah
    Cevapla
  • İnanılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH sizlerden razı olsun inanılmaz bir DARBE girişiminin püskürtülmesi oldu dünyada sanırım Örnek yoktur SAĞOL VAROL HABER 7....
    Cevapla
  • isayusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah çalışmalarınızda muvaffakiyet versin,razı olsun.
    Cevapla
  • bilal topal 7 yıl önce Şikayet Et
    sanki o günü bana hatırlattınız vallahi tüylerim diken diken oldu ama rabbim bunların tuzaklarını bozdu...bizde haber 7 farkıyla bunu gördük...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı