İnternet Hilal Cebeci'ye zirve yaptırdı

Temmuz ayının en çok konuşulan ünlüsü sosyal medyada yayınladığı fotoğraflarıyla büyük bir çıkış yakalayan Hilal Cebeci oldu. Cebeci'yi Ali Taran ve Ayşe Özyılmazel takip etti.

İnternet Hilal Cebeci'ye zirve yaptırdı
İnternet Hilal Cebeci'ye zirve yaptırdı
GİRİŞ 03.08.2011 12:33 GÜNCELLEME 03.08.2011 12:33

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), eğlence ve sanat dünyasının en medyatik ünlülerine yönelik araştırmasının Temmuz ayı sonuçları açıkladı. Gazetelerde, dergilerde, TV kanallarında ve haber sitelerinde yayınlanan tüm haberlerin incelenmesi yoluyla hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin en çok konuştuğu ünlüler listesinde zirveye Hilal Cebeci yerleşti.

ZİRVENİN YOLU TWİTTER’DAN GEÇTİ!

MTM tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan “ayın magazin gündemi” raporunun sonuçlarına göre; Temmuz ayının en çok konuşulan ünlüsü, Twitter’da paylaştığı iç çamaşırlı resimleriyle gündeme bomba gibi düşen Hilal Cebeci oldu. Takipçilerine “pampişlerim” diye hitap etmesi ve özel hayatını deşifre etmesi nedeniyle yakın markaja alınan Cebeci’nin medya yansımaları, bir önceki aya oranla tam 29 kat artış gösterdi. Twitter’daki şöhreti ile bir anda medyanın en gözde ismi haline gelen Cebeci, aylardır listelerde ilk sıralarda yer bulan pek çok ünlü ismi geride bırakarak, zirveye yerleşti. Temmuz ayında toplam 3 bin 201 habere konu edilen Cebeci’ye, TV ekranları ise 7 saat süreyle yer verdi.

BU EVLİLİK MAGAZİN DÜNYASINDA BOMBA ETKİSİ YAPTI

MTM’nin aynı raporuna göre, Ali Taran ve Ayşe Özyılmazel’in sürpriz evlilikleri, geçtiğimiz ayın en çok konuşulan bir diğer olayı oldu. Ali Taran’ın kanser hastası eşinden ayrılması, Özyılmazel ile arasındaki büyük yaş farkı ve çarpıcı düğün fotoğrafları konuları, üst başlıklar olarak medyada sıkça ele alındı. Köşe yazarlarından da büyük ilgi gören çift, sürpriz bir yükseliş yaşayarak, ayın en çok konuşulan ünlüleri listesinde üst sıralara yerleşti. Haber sayısı 11 kat artış gösteren Ali Taran, ay boyunca toplam 2 bin 840 haber/yazıda yer bulurken, Ayşe Özyılmazel’in reytingi ise tam sekiz katına çıktı.

İKİ STARIN ŞEHİT HASSASİYETİNE MEDYA DESTEĞİ…

Temmuz ayında 10. Fanta Gençlik Festival’i kapsamında çeşitli illerde konser veren Tarkan, 13 şehit haberini öğrenince Trabzon konserini erken bitirmesi nedeniyle sıkça gündeme geldi. Duyarlı davranışıyla takdir toplayan Megastar, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam 2 bin 29 kez haber oldu.

Sağlık sorunları nedeniyle iki yıldır konserlerine ara veren Sezen Aksu, açık hava konserleriyle magazin basınının yakın takibine girdi. Harbiye Açıkhava’da sahne alan Aksu, 13 şehidimiz için isyan etmesi ve terörü kınayan konuşmalarıyla basında sıkça yer aldı. Ay boyunca 1.556 haber ve yazıda yer bulan Minik Serçe’ye ilgi yüzde 82 artış gösterdi.

MEDYADAN GAF’A BÜYÜK İLGİ

Geçtiğimiz ayın en çok dikkat çeken bir diğer ismi, Demet Akalın’dı. 52. Uluslararası Akşehir Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında konser veren Akalın, konser sırasında yaptığı gaf ile magazin basınının ilgi odağı oldu. Akşehir Kaymakam’ına “amca” diye hitap ederek konserini dinlemediğini belirten Akalın, kaymakamın konseri terk etmesiyle basının yakın markajına girdi. Ay toplamında 1.293 haber/yazıda bahsi geçen Akalın’a ilgi, önceki aya göre yüzde 65 oranında artış gösterdi.

İŞTE TEMMUZ AYINDA MEDYANIN EN ÇOK KONUŞTUĞU ÜNLÜLER:

  1. Hilal Cebeci (3.201 haber/yazı)
  2. Ali Taran (2.840 haber/yazı)
  3. Ayşe Özyılmazel (2.838 haber/yazı)
  4. Tarkan Tevetoğlu (2.029 haber/yazı)
  5. Sezen Aksu (1.556 haber/yazı)
  6. Acun Ilıcalı (1.454 haber/yazı)
  7. Ajda Pekkan (1.328 haber/yazı)
  8. Demet Akalın (1.293 haber/yazı)
  9. Hülya Avşar (1.173 haber/yazı)
  10. İbrahim Tatlıses (985 haber/yazı)

*MTM Medya Takip Merkezi'nin, Temmuz ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı