Baransu kendisini takip eden MİT'çileri yakalattı

Taraf Gazetesi Yazarı Baransu, kendisini MİT elemanı olan 2 kişinin izlendiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Baransu'yu takip ettiği belirtilen MİT mensupları da polis gözaltına aldı.

Baransu kendisini takip eden MİT'çileri yakalattı
Baransu kendisini takip eden MİT'çileri yakalattı
GİRİŞ 08.02.2012 21:54 GÜNCELLEME 08.02.2012 21:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gazeteci Baransu, MİT'çilerin takip ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu

MİT mensubu kişilerce takip edildiğini ve dinlendiğini ileri süren Gazeteci Mehmet Baransu, polis merkezine gelerek şikayetçi oldu. Emniyete şikayet dilekçesini veren Baransu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Kendisini takip eden kişilerden erkek olan şahsı daha önce farklı günlerde ve farlı yerlerde de gördüğünü söyleyen Baransu, olayı şöyle anlattı: “Korumamla birlikte bir restorandayken çok ilginç şeyler yaşadık. Birisi kulağında kulaklık bize bakmaya çalışıyordu, beresi vardı. Yanında da biri vardı. Bize baktılar durdular. Bir araba geldi, 4 kişi indi dinleme cihazları vardı. Konferans detaylarını görüşürken sarışın bir bayanla 35 yaşlarında bir erkek yan masamıza gelip oturdular. Gelirken bu kişilerden tedirgin olduk. Çünkü aynı kişiyi Bakırköy’de görmüştüm, 15 gün önce Tophane'de ve yine aynı şahsı 20 gün öncede Florya’da bir kafede gördüm. Yine böyle bir bayanla gelmişti. Yanımdaki masaya oturdu masa değiştirdi. Sanki benden görüntü almaya çalışıyordu. Bir anda şimşekler çaktı bende, çünkü aynı şahsı farklı yerlerde görüyorsunuz. Bunun üzerine şüphelendim adama bakmaya başladım. O sarışın kadın elini kulağına götürüyordu. Bunlar bizi tedirgin etti. Hafızamı kontrol edip son 20 günlük süreci hatırladım ve korumamın telefonunu alarak polisi aradım. Onlara bilgi verdim. Sadece 2 kişi değillerdi başkaları da vardı. Ben ve korumam sürekli telefonla görüşünce onlar tedirgin oldu. Daha sonra emniyet müdürlerine bizi takip eden kişileri gösterip suç duyurusunda bulunacağımı söyledim."

'MİT DAİRE BAŞKANININ GÖRÜŞME İSTEĞİNİ REDDETTİM'

Polis merkezine şikayet için geldiğinde kendisini takip edenlerin MİT mensubu olduğunu öğrendiğini belirten Baransu, “Karakola geldiğimde bunların MİT’ten olduğunu öğrendim. MİT Daire Başkanı buraya geldi. Müdür bey bana MİT daire başkanının benimle görüşmek istediğini söyledi. Bu kişilerin başka bir olay için orada olduğunu söyledi. Ben de 'bizden başka kimse yoktu hangi olay?' diye sordum. Daire başkanının görüşme istediğini reddettim. Telefonlarım dinlendiğinden hep şüpheleniyordum.“ diye konuştu.

Kendisini takip eden erkek şahsın sağ ayakkabısından bir cihaz çıktığını ve bu aletin tutanaklara geçtiğini açıklayan Baransu, “Erkek şahsın sağ ayakkabısından anahtarlığa benzeyen, kamera özelliği olan, USB giriş olan, şarj olabilen, dinleme ve veri depolama aygıtı olan bir cihaz çıktı. Hep beraber bu soruşturmada bunu göreceğiz. Biz suç duyurusunda bulunduk, bu kişilerden şikayetçi olduğumu söyledim. Bu kişiler Bakırköy adliyesine gönderilecek. MİT’e yazı 'bunlar sizin adamınız mı? diye yazı yazıldı. Beni takip edenlerin isimlerini aldım. Bayan olanın Ç.Ç. erkek ise M.U.G. ve daire başkanının ismi S.T.“ şeklinde konuştu.

Öte yandan Baransu, takip edilmesiyle ilgili gelişmeleri Twitter hesabından paylaştı.

kullan

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • mehtap dalgalı 12 yıl önce Şikayet Et
    o kişilerin MİT ci olduguna dair direkt olarak kanaatin var. aslına bakarsan direk olarak MİT oldugunu biliyorsun bunu kimler bilir başka ülkelerin istihbarat örgütleri, en çok hangi ülke MİT müsteşarı Hakan Fidan'ı hedef alıyordu.. Tuzak hazırlanıyor MİT'e
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    Olağanüstü neler var ki korkuluyor. Telefon dinlemesi,takip edilmek normal yaşamda ne önemi var.Neden tedirgin olunuyor anlamıyoruz.Anlıyamıyacağız bir şey galiba.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne O? artık korku psikosu peyda olmaya başladı?. ....Eee madem takip ediliyorsun? uslu duracaksın? her şeye burnunu sokmayacaksın? haksız yere insanları,Sivili,Askeri,Fenerbahçeyi suçlamayacaksın? yoksa kendi gölgenden bile takip ediliyor hissine kapılır Psikolojin tavan yapar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İlkokul öğrencilerinden İsrail destekçisi firmaya protesto! Sosyal medyada gündem oldu
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı