Muhabir ölümden döndü

"Milliyet Gökyüzü" muhabiri pilot Murat Öztürk dün Hezarfen Havaalanı'nda kaza yaptı. Acil inişe geçtiği sırada piste çakılan uçaktan yaralı olarak kurtulan Öztürk, hastaneye kaldırıldı.

Muhabir ölümden döndü
Muhabir ölümden döndü
GİRİŞ 31.07.2012 11:04 GÜNCELLEME 31.07.2012 11:04

Tedavisinin ardından tabcurcu edilen Öztürk'ün sağlık durumu iyi.

Murat Öztürk, Büyükçekmece'de bulunan Hezarfen Havaalanı'ndan akrobasi uçuşu yapmak üzere saat 19.30'da havalandı. Tek motorlu, TC-CPH tescil işaretli Pitts S-1B tipi uçağı ile yükselmeye başlayan deneyimli pilot, tam bu sırada motorda güç kaybı yaşadı. Geri dönerek Hezarfen Havaalanı'na inmek isteyen Öztürk, piste ulaşamayacağını anlayınca yakınlarındaki toprak alana iniş planlandı. Toprağa teker koyduktan sonra takla atan uçak, ters dönerek durdu. Murat Öztürk'e burada ilk müdahale yapıldı. Ardından ambulansla Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Öztürk, yapılan tetkiklerinden ardından taburcu oldu.

Öztürk kazayı şöyle anlattı: "Antrenman yapıyordum. Kalktıktan sonra tırmanışa geçtim. Belli bir irtifaya geldikten sonra sola döndüm. Sonra döndüğüm tarafta, uçak daha fazla arka rüzgârı alınca tırmandığından dolayı da güçsüz kaldı. Alçalmaya başladı. Herşey çok ani oldu."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı