Rıza Zelyut, Cüneyt Özdemir'i şaşkına çevirdi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in terör örgütü üyelerine yönelik medyada yer alan sözlerini ekrana taşıyan Cüneyt Özdemir, gazeteci Rıza Zelyut'u 3 kez düzeltmeye kalktı yine de başaramadı.

Rıza Zelyut, Cüneyt Özdemir'i şaşkına çevirdi
Rıza Zelyut, Cüneyt Özdemir'i şaşkına çevirdi
GİRİŞ 08.10.2012 21:44 GÜNCELLEME 09.10.2012 08:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CNNTürk'te 5N1K Programının yapımcısı Cüneyt Özdemir, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'le ilgili gelişmeleri ekrana taşırken konuyla ilgili gazetecilerin yorumlarını da almak istedi.

Diyarbakır'daki tepkileri aldıktan sonra Güneş gazetesi yazarı Rıza Zelyut'la canlı bağlantı yapan Cüneyt Özdemir, Zelyut'un sözleri karşısında şaşkına döndü.  Emniyet Müdürü'nün sözlerinin kendisini şaşırtmadığını söyleyen Rıza Zelyut,  Diyarbakır'a hükümetin yolladığı valiler ve emniyet müdürlerinin AB'nin valileri ve emniyet müdürleri olduğunu söyledi.

2005 yılında Efgan Ala'nın Diyarbakır'a Vali olarak gitmesinden sonra, PKK'nın gösterilerine izin vermesi, örgütün dağdan inerek şehirde istediği gibi çalışması ve bu çalışmaların normal görülmesi  ve buna bağlı olarak kürt açılımı denilen bir süreç var.  AB'nin istediği gibi davranan ve PKK'nın şehirlere inerek KCK'ya dönüşmesine sebep olan valiler ve emniyet müdürleri var" dedi.

"Bir şeyi düzeltmek istiyorum" diyen Cüneyt Özdemir, sözü edilen Recep Güven'in KCK operasyonlarında çok önemli rol oynadığını 2005 'te  değil 1995-96 yıllarında Güneydoğu'da  görev aldığını 2005 yılında bir üniversitede yaptığı konuşma ile karıştırıp karıştırmadığını sorması  üzerine Zelyut, Recep Güven'in orada görev yaptığını söylemediğini,  Efgan Ala'nın 2005 yılında Diyarbakır'da görev yaptığı dönem kendisi için 'AB Valisi' dendiğini, sadece valilerin değil aynı kategoride olan Emniyet Müdürleri'nin de bulunduğunu söyledi.

Oslo Süreci'nde 'sizi rahatsız eden kamu görevlileri varmı' diye sorulduğunu söyleyen Zelyut o bölgeye terör örgütünü rahatsız etmeyecek valiler ve emniyet müdürlerinin gönderildiğini söyledi.  Zelyut, "Sayın Emniyet Müdürü PKK'yı hiç bilmiyor, sağdan soldan duyulmuş cümlelerle devlet veya emniyet yönetilmez" dedi.

Bu söz üzerine araya giren Cüneyt Özdemir, " Bahsettiğimiz isim, Siirt'ten gelen bir isim. Yıllardır Siirt'te görev yapıyor. 1991 ile 1996 yılları anasında devlet PKK çatışmasının en zirvede olduğu dönemde Diyarbakır istihbaratında görev  yapmış, nasıl bilmiyor olabilir"  diye sözleri üzerine Zelyut " Ben de o tarihlerde o bölgelerde dağ taş dolaşarak ropörtaj yapıyordum. İsterse orada 50 yıl yaşasın bugün çıkıp medyada PKK'yı anlatanlar PKK'nın bir Kürtçü örgüt olduğunu bunun yüz yıllık bir geçmişi olduğunu , bu olayın Kürt sorunu değil Kürtçülük sorunu olduğunu, hedefin Kürdistan'ı kurmak olduğunu  bilmedikten görmedikten sonra Diyarbakır'da empati yapıyorum diyerek mücadeleyi yürütemezsiniz, başarılı olamazsınız" Dedi.

Programa telefonla bağlanan Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, Recep Güven'in sözlerinin bölgede çok iyi algılandığını ve bu değerlendirmelerin insani açıdan çok dikkate alınması gerektiğini belirtirken 1990'lı yıllarda Güneydoğu'ya helikopterle götürülen ve sadece karşılarına çıkarılanlarla görüşme yapan gazetecilerin olduğun hatırlattı.

Programa daha sonra bağlanan Muhsin Kızılkaya ise Güneydoğu'da bunca yaşananların  temelinde bu Rıza Zelyut zihhiyetindeki insanların olduğunu  belirterek Güneydoğu'daki savaşı siyasiler değil bürokratların bu noktaya getirdiğini söyledi neden olarak da bürokratların hazırladığı raporları gösterdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • adıyamanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    bravo rıza zelyut,. tam akp.nin istediği tarzda bir emniyet müdürü,siz bu kafayla daha çok bitirirsiniz pkk terörünü
    Cevapla
  • efe tergan 11 yıl önce Şikayet Et
    sözler çarpıtılıyor.. emniyet müdürü "dağda ölen teröristin dağa çıkmasına engel olamadığımız için ağlamıyorsak" dedi... nedense sanki terörist sevgisinden ağlıyor gibi bir hava estiriliyor...
    Cevapla
  • reisbey29 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık. bu ülkenin evladına kurşun sıkana ağlayan vatan hainidir.ben şehidimi incitemem.kime ne mesaj veriyorsanız verin ama bu milletin değerleriyle oynamayın
    Cevapla
  • Muhammed Ali 11 yıl önce Şikayet Et
    çocukların dağa çıkmasında . elbette herkesin hatası var. dağa çıkmasının nedenleri sadece pkk'nın tehditleri değil, bizlerin onlara ilgisizliği de var ! bu iş sadece asayiş ile çözülemez ! stk ların dahil olması gerekiyor. müdür çok haklı.
    Cevapla
  • İHSAN BULUT 11 yıl önce Şikayet Et
    teröriste.... garilla diyor ve bu yazara katiliyor arkadaş helal olsun diyorum.sizden beklenen hareketler.siz gidin dagda ölen terörist te aglayin. biz yigitce pusuya duşmuş carpişmiş şehit olmuş gazi olmuş kolu ayagini kay betmiş gazilerimize agliyorum....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu