Ajans Press "Veri Hırsızlığı" basın açıklaması

Ajans Press "Veri Hırsızlığı" davası konusunda bir basın açıklaması yaptı. Medya Tekip Merkezi (MTM) ile Veri Hırsızlığı konusunda davalık olan Ajans Press konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Ajans Press "Veri Hırsızlığı" basın açıklaması
Ajans Press "Veri Hırsızlığı" basın açıklaması
GİRİŞ 21.11.2012 14:14 GÜNCELLEME 16.04.2014 09:17


İşte o basın açıklaması:

Söz konusu dava, TC. İstanbul 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Bilirkişi Raporuna göre Sanayi Casusluğunu içine alan yeni bir "Veri Hırsızlığı" davasıdır. Henüz mahkemeye intikal eden bu yasal sürecin on gün içerisinde karara bağlanması muhtemel değildir. Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin 2012/57 E. sayılı dosyası ile uğranılan zararın tazmini talepli dava derdest olup, duruşması 29.11.2012 tarihindedir. MTM tarafından yapılan açıklamalar sadece krizi, fırsata çevirme maksatlı alt yapısı olmayan reklam içerikli açıklamalardır.

Bir hafta içerisinde 3 farklı yazılı açıklamada bulunan MTM firmasına atfen;

TC. İstanbul 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine Bilirkişi Raporunda adı geçen şahıslar Vayıs'ın son demecinde "MTM'nin saygıdeğer temsilcileri" olarak geçmektedir. Vayıs bir önceki açıklamasında, MTM'nin dava ile hiçbir ilişkisi olmadığını iddia eder nitelikte, "Bilirkişi raporu, MTM'nin bahsedilen verileri aldığına dair hiçbir tespit yapmamıştır." ifadesini kullanmıştır. Bu ölçekte ve çeşitlilikte hizmet hiçbir firma tarafından ihtiyaç dâhilinde talep edilmezken, herhangi bir medya takip şirketi için altın madeni niteliğindedir. Çalınan veriler arasında geçtiğimiz yıl yapılan büyük yatırımlar sonucu açtığımız bölgesel temsilcilikler sayesinde Türkiye'nin 81 ilinden aynı gün tarafımıza ulaştırılan "1335 çeşit" yerel gazete söz konusudur. Bahsi geçen özel mail adreslerinin, MTM'nin ilgili temsilcileri tarafından kullanımında olduğuna dair tespit edilen kanıtlar mahkemeye teslim edilmiştir.

Sayın Vayıs davaları karıştırdığı gibi şirketleri de birbirine karıştırıyor. Vayıs'ın açıklamalarının panikle üstünkörü yapılmış beyanlar olduğunun ispatı ise, araştırmayı yürüten Cyber Diligence şirket başkanı Sayın Demirkaya için Grup 7 adlı PR şirketinin kurucusu ve eski müdürü ifadesini kullanmasıdır. Grup 7, New York Emniyet Müdürlüğü'nün iç araştırma, istihbarat ve yüksek teknoloji suçları araştırma bölümünün adıdır.
MTM Genel Müdürü Halef Vayıs, veri hırsızlığına cevaben verdiği demecinde "Hırsızlıkla itham edilen şey sadece gazete kupürleridir" demiştir. Bahsi geçen hırsızlık gazete kupürü hırsızlığı değil emek hırsızlığıdır. Bu görüş bir medya takip şirketi patronu için talihsiz bir açıklamadır.

Tüm bu söylemlerimiz somut delillere ve bilirkişi raporlarına dayanmaktadır. TC. İstanbul 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine sevk edilen Bilirkişi Heyet Raporu, iddia ettiğimiz hırsızlığın belgesi niteliğindedir. Raporda adı geçen kişilerin şahsi mail adreslerine 174 sektörün bilgilerini günlük olarak aktardıkları tespit edilmiştir. Bu özel mail adreslerinin aktif olarak veri çalınması amaçlı kullanıldığı ispatlanmıştır. Mail otomasyonları sonucu gönderilmiş olan yüzlerce sektörel verinin Log'ları mühürlenip mahkemeye teslim edilmiştir. Bu kişilerin MTM'nin saygıdeğer temsilcileri oldukları da Halef Vayıs tarafından beyan edildikten sonra Ajans Press ailesi olarak çekincemiz kalmamıştır.

Ajans Press 1953 yılından itibaren Yurtdışında 5 Ülke'de, Türkiye genelinde ise 42 ilde temsilcilikleri bulunan, sektörün en büyük pazar payına sahip kuruluşudur. 60 yıllık geçmişimizde hiçbir firma için böyle bir ithamda bulunmadık. Ancak, 350 çalışanımızın emeğine yapılan saygısızlığa kayıtsız kalamadık ve hukuki mücadelemizi başlatmaya karar verdik. Gerekli tespitler ve deliller toplanarak mahkemeye teslim edilmiş ve yasal süreç başlamıştır. Bu noktadan sonra Yüce Türk adaletine güveniyoruz.

Tüm Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
Ajans Press A.Ş.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı