Canlı yayında Soner Yalçın'a isyan etti

Sunucu Tahir Sarıkaya, Odatv davası kapsamında yaklaşık 2 yıl Silivri'de tutuklu kalan Gazeteci Soner Yalçın'a yayınını katılmadığı için canlı yayında isyan etti: "Dürüst gazetecilik bu mu?"

GİRİŞ 10.01.2013 09:24 GÜNCELLEME 10.01.2013 09:45

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Uyan Türkiyem adlı programın sunucusu Tahir Sarıkaya, gazeteci Soner Yalçın'a isyan etti. Programına davet ettiği Soner Yalçın'dan "Hastayım" diyerek olumsuz yanıt alan Tahir Sarıkaya, Soner Yalçın aynı gün başka bir programda canlı yayına çıkınca isyan etti.

Beyaz Tv'nin her görüşe ve herkese açık olduğunu kaydeden Sarıkaya şu sözleri söyledi:

Sevgili seyirciler biz programımızı ideolojisi olmayan herkese açıyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde bir meslektaşımızla gazeteci Soner Yalçın'ın cezaevine girmesi veya herhangi bir arkadaşımızın cezaevine girmesini istemeyiz. Soner Yalçın cezaevinden çıktıktan sonra yakınların tv kanallarının kendini çağırdığını söylemişti. Bizde Beyaz TV olarak kendisini programınıza almak için davet gönderdik cumartesi günü Soner Yalçın'ın avukatı Tugay Topbaş'a yayınımıza katılması için teklifte bulunduk.

DÜRÜST GAZETECİLİK BU MU?

Tugay Topbaş ise bize Pazartesi günü dönerek Soner bey çok hasta teşekkür ediyoruz dedi. Bizde kendisinin sözlerine itibar ederek geçmiş olsun dileklerimizi gönderdik. Birde baktık ki Soner Yalçın Ulusal TV'de canlı yayına çıkmış ve turp gibiydi. Sizce dürüst gazetecilik bu mu? Meslektaşımız Soner Yalçın Beyaz TV yada herhangi bir televizyon kanalının tepkisini kabul etmek veya etmemek sizin tercihiniz. Ancak hastayım diyerek farklı bir kanalda çıkarsanız bu bizi üzer.

BU MU VİCDAN SİZCE?

Ne demek istediğimi anladınız. Ayşe Arman'a verdiğiniz röportajda "cezaevinden çıktıktan sonra vicdanı öğrendim" dediniz ya bu mu vicdan sizce ? Konuyu kapatıyorum bugün 10 Ocak dünya çalışan gazeteciler günü. Sizin ve tüm gazetecilerin gününü kutluyorum.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!