ADSL'de eski tarifeye dönülüyor

En düşük limitsiz ADSL kullanımının 99 YTL’ye çekilmesiyle birlikte yeni ADSL abonesi adaylarından büyük tepki gören Türk Telekom, tüketicilerden tepki alınca geri adım attı.

ADSL'de eski tarifeye dönülüyor
ADSL'de eski tarifeye dönülüyor
GİRİŞ 08.11.2005 10:09 GÜNCELLEME 08.11.2005 10:09

En düşük limitsiz ADSL kullanımının 99 YTL’ye çekilmesiyle birlikte yeni ADSL abonesi adaylarından büyük tepki gören Türk Telekom, dün Telekominikasyon Kurumu’na yaptığı başvuruyla 256 Kbps hızında limitsiz ADSL’i tekrar yeni abonelerin kullanımına sunmaya hazırlanıyor 

512 Kbps hızındaki ADSL kullanımının müşterileri için daha avantajlı bir seçenek olduğunu söyleyen Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, ‘Bizim Türk Telekomünikasyon Kurumu’na yaptığımız bu başvuru geri adım olarak değerlendirilmemeli. Eğer Türk Telekomünikasyon Kurumu piyasadan kaldırılan 256 Kbps hızındaki limitsiz ADSL’in kullanımını tekrar onaylarsa bu yeni abonelerden gelen taleplerin yoğunluğundandır. Bizim hedefimiz yeni abonelere limitli ADSL kullanımını teşvik etmekti. 256 Kbps hızından 512 Kbps hızına geçerken, talep ve tepki olursa tekrar 49 YTL’lik limitsiz ADSL’i yeni abonelerin kullanımına sunarız, dedik. Bugün baktığımızda 49 YTL’lik 256 Kbps limitsiz ADSL için yoğun talep var. Bizde Türk Telekomünikasyon Kurumuna başvurumuzu yaptık. Sanıyorum iki gün içerisinde onlardan olumlu bir cevap gelir. Eğer onay çıkarsa önümüzdeki haftadan itibaren yeni ADSL aboneleri limitsiz 256 Kbps hızındaki ADSL’i 49 YTL’ye tercih edebilecekler’ dedi.

LİMİTLİ 512 KALACAK:

1.5 milyon ADSL abonesinin büyük tepki gösterdiği ADSL yeni dönem tarifeleriyle ilgili olarak yeni uygulamanın kullanıcılar tarafından yanlış algılamalara sebep olduğuna da değinen Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, ‘Eğer yeni tarife Türk Telekomünikasyon Kurulu tarafından onaylanırsa bu sadece 256 Kbps hızında limitsiz yeni abone olmak isteyen müşterileri ilgilendirecek. 512’ye geçiş yapan limitli kullanıcılar yine 512 Kbps hızıyla internete bağlanacak. Diğer seçeneklere hiç dokunmayacağız’ dedi.

FİYAT KABUL EDİLEBİLİR:

‘Hard Ware Mania’ bilişim formu öncülüğünde mail zincirleri oluşturan aboneler Türkiye’deki ADSL ücret politikasına da büyük tepki gösteriyordu. Telekom internet tarifelerinin yurtdışıyla karşılaştırıldığı zaman çok fazla fiyat farkı bulunmadığını savunan Mehmet Ekinalan, ‘Yurtdışı internet bağlantı ücretiyle Türkiye’deki ADSL bağlantı fiyatları arasında çok fark bulunmuyor. Telekom’un uyguladığı fiyat tarifesi Türkiye için kabul edilebilir seviyede’ dedi.


/_newsimages/664680.jpg