Turkcell'den bedava Cep atağı

Cep telefonu sektöründe rekabet kızışıyor. Dünyanın en büyük mobil operatörü Vodafone'un Telsim'i satın alarak Türkiye'ye girmesi Turkcell'i harekete geçirdi.

Turkcell'den bedava Cep atağı
Turkcell'den bedava Cep atağı
GİRİŞ 02.01.2006 14:05 GÜNCELLEME 02.01.2006 14:05

CEP telefonu sektöründe rekabet kızışıyor. Dünyanın en büyük mobil operatörü Vodafone'un Telsim'i satın alarak Türkiye'ye girmesi Turkcell'i harekete geçirdi. Kulislerde konuşulan en önemli konu Turkcell'in Vodafone'un önünü kesmek için ilk atağı gerçekleştirmeye hazırlandığı yönünde.


İlk atak, Turkcell'in abonelerine ücretsiz cep telefonu dağıtması. Şirketin bu amaçla cep telefonu üreticileriyle görüşmeler yürüttüğü ve bu çalışmayı yakın bir zamanda ilan edeceği konuşuluyor. Uzmanlar, Turkcell'in bu yöntemle çoğu hazır kart kullanıcısı olan abonelerini kendisine bağlamak istediğini belirtiyorlar. Bir anlamda Vodafone'un Turkcell'den müşteri 'çalmasına' yönelik de önlem alınmış olacak. Zira dünyada Vodafone yeni abonelerine son teknoloji cep telefonlarını ve Vodafone hattını aylık sabit bir ücret karşılığı dağıtıyor. Kullanıcı aylık bir sabit ücret vererek cep telefonu sahibi, bu da o müşteriyi operatöre bağlayan önemli bir araç oluyor. Vodafone Telsim'i alınca GSM uzmanlarının ilk aklına gelen bu pazarlama taktiği olmuştu.