İETT otobüs kiralama yoluna gidiyor

TBMM Genel Kurulu'nda, İETT'nin toplu taşıma amacıyla özel sektörden uzun süreli otobüs kiralamasına imkan veren kanun teklifi kabul edildi.

İETT otobüs kiralama yoluna gidiyor
İETT otobüs kiralama yoluna gidiyor
GİRİŞ 28.02.2006 21:18 GÜNCELLEME 28.02.2006 21:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı İETT'nin toplu taşıma amacıyla özel sektörden uzun süreli otobüs kiralamasına imkan veren kanun teklifi kabul edildi.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İdareleri Teşkilat ve Tesisatı'nın İstanbul Belediyesi'ne Devrine Dair Kanun'un ilgili maddelerine "işletmek ve işlettirmek" ifadesinin eklenmesini öngören kanun, toplu taşım için İETT'nin, özel otobüsleri uzun süreli kiralamasına imkan sağlıyor. -GÖRÜŞMELER- CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm getirecek kanun teklifleri dururken, tek maddelik bir kanun teklifinin Meclis'e getirilmesinin amacını sordu.

AK Parti yandaşlarından otobüs kiralanmasının önünün açılmak istendiğini iddia eden Sözen, teklifin dilini de eleştirdi. Teklif sahibi AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ise getirilen değişiklikle, İETT'nin İstanbul'a yakışır modern otobüsler kiralayabileceğini söyledi. Ilıcalı, yol taşımacılığının kiralama yoluyla yapılmasının daha ucuza mal olacağını savunarak, buradan tasarruf edilen paranın, metro inşaatında kullanılabileceğini ifade etti.

YORUMLAR 7
  • Utku Keskin 16 yıl önce Şikayet Et
    tam benim düşündüklerim, AMA İLK BOMBAYI HOCAM PATLATSIN. o zaman İLK BOMBA SİZDEN OLSUN HOCAM; Bu teröristlere bomba satan devletlerin PC\'sini cep telefonunu, televizyonunu, arabasını, otobüsünü.. kullanmayacağım deyin atın ya da hepsini kapatın. Evet ilkokul ortaokul yıllarında da ben böyle düşünürdüm Böyle çözümleneceğini sanırdım sorunların Hocamız hiç iktisat okumamş Heralde tahkim diye bri şey de duymamış \"şirkerlere el koyup biz işletecekmişiz\" İktisat tarihinde bir çığır açtınız hocam...:)
    Cevapla
  • modern müslüman 16 yıl önce Şikayet Et
    asıl bomba. Tüm terörist örgütler ve eylemlerin arkasındaki ideoloji materyalizm ve komünizm ve bunların sözde bilimsel dayanağı evrim teorisi. Adamlar açıkça dine karşı savaşıyor, yani adamlar soyut kavramla yola çıkıyor biz ise sürekli somut yöntemlerle, yani askeri harekatlarla kapatmaya çalışıyoruz, bu nedenle başaramıyoruz. Onlar dine karşı savaşıyorsa biz de din\'le cevap verelim artık.doğuda yoğun olarak Allah\'ı anlatalım,evrimi,dinsizliği çürütelim, bomba yerine bu ideolojileri bitiren kitap atalım dağlara.
    Cevapla
  • mehmet özen 16 yıl önce Şikayet Et
    doğru söz. ustam atalarımız demişki! doğru söyleyeni yedi köyden kovarlar.size katılıyorum.
    Cevapla
  • ibrahim polat 16 yıl önce Şikayet Et
    devamı . Zaten öyle olmasa bir yere girmek için birilerinden izin alamk gereksiniminde bullunmayız.Benim üzüldüğüm bir zamanlar bizim yönettiğimiz kişiler şimdi dünyayı yönetiyorlar her şey onlardan soruluyor ecdat kan ağlıyor. Bunlar kendileri bu hale gelmedi bizler getirdik onların en ii yaptığı şey bir sözle açıklık getireyim \"ZAYIFLAR BİZİ KENDİ GÜCÜMÜZDEN UTANMAYA ZORLADIKLARI İÇİN KAZANDILAR\" bir zamanlar biz güçlü iken onlar zayıftı ve şimdi ibre tersine döndü...
    Cevapla
  • ibrahim polat 16 yıl önce Şikayet Et
    bomba. Sayın hocam bu saydığınız kişiler bu bomba açıklamalırı yaparsa o bombalar meydanlarda değil koltuklarında patlar.Onlar da bunu farkında yapacakları açıklamaları yaptıklarında nelerle karşılaşacaklarını biliyorlar.Onlar için meydanda patlıyan bomba koltukta patlayan bombadan daha ii dir.Bence bu bomba açıklamaları piyonlardan değil şahlardan istemek gerekir ki şahlarında türklerden değil ABD\'lilerden veya YUHUDİ\'LERDEN oluştuğunu düşünüyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı