MTV Türkiye kanalı Eylül'de yayında

Viacom'un ve MTV'nin sahibi Sumner Redstone, MTV Türkiye'nin, Eylül ayında Türkçe müziğin de dahil olduğu birçok farklı programla yayına başlayacağını bildirdi.

MTV Türkiye kanalı Eylül'de yayında
MTV Türkiye kanalı Eylül'de yayında
GİRİŞ 17.05.2006 00:40 GÜNCELLEME 17.05.2006 00:40

Viacom'un ve MTV'nin sahibi Sumner Redstone, MTV Türkiye'nin, Eylül ayında Türkçe müziğin de dahil olduğu birçok farklı programla yayına başlayacağını bildirdi. MTV Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya, Viacom'un ve MTV'nin sahibi Sumner Redstone ve MTV Networks Europe Yükselen Piyasalar Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dean Possenniskie ile birlikte MTV'nin Taksim Stüdyoları'nda basın toplantısı düzenledi.

Güvenkaya, burada yaptığı açıklamada, MTV'nin Türkiye'ye gelmesinin 10 yıllık bir süreç aldığını belirterek, "Ben bu gece sonunda MTV Türkiye'nin doğuşunu müjdelemek için buradayım" dedi. MTV'nin dünyanın 168 bölgesinde, 28 farklı dilde yayın yaptığını belirten Güvenkaya, MTV'nin her zaman için müzik ve kaliteli müzik videosu yayını yapma amacında olduğunu söyledi.

"MTV bugün bir televizyon kanalından öte bir yaşam tarzıdır, hatta bir jenerasyonu tanımlamak için kullanılan bir markadır" diyen Güvenkaya, şöyle konuştu: "MTV Türkiye, MTV Avrupa'nın Türkiye için lokalleştirilmiş versiyonudur.

Eurasiasat 2A uydusu üzerinden yayın yaparak Türkiye genelinde 6 milyon kişiye ulaşacak ve 24 saat yayın yapacak olan MTV Türkiye'nin hedef kitlesi 15-34 yaş arası Türk gençleridir. Çekirdek izleyici kitlemizi 15-24 yaş arası gençler oluşturmaktadır. Yayın akışımızda, video klipler, komedi ve eğlence programları ve MTV için özel hazırlanmış programlar olacaktır. Yayın akışımızda uluslararası MTV programları altyazı ile yayınlanacak, müzik akışımızda yerli ve yabancı video kliplere yer verilecektir.



Cribs, Dismissed, Pimp My Ride, Jackass, Punk'd ve Made gibi çok sevilen MTV programlarının bazıları da altyazılı olarak MTV Türkiye'de gösterilecektir. Bunun yanı sıra MTV Avrupa'da henüz yayına girmemiş yepyeni uluslararası programlar ilk defa MTV Türkiye ekranlarında izleyici ile buluşacak." Güvenkaya, MTV Türkiye'de, uluslararası müzik videolarının yanı sıra Türkçe müzik videolarının da yayınlanacağını ifade etti.



Bu aşamada MTV Türkiye'nin yüzleri olacak VJ'leri belirleyeceklerini anlatan Güvenkaya, "VJ'lerimiz hazırlayacağımız lokal programların sunuculuğunu yapacaklar. VJ adayının gerçek bir müzik bilgisine sahip olması ve sahtecilikten uzak, MTV tarzını televizyon ekranından yansıtabilecek olması gerekiyor" diye konuştu. Güvenkaya, MTV Türkiye'nin de sosyal kampanyalar düzenleyeceğini, Türkiye'de ve dünyada yaşanan toplumsal ve sosyal olaylara duyarlılık kazandıracağını dile getirdi.



-REDSTONE'UN KONUŞMASI-



Viacom'un ve MTV'nin sahibi Sumner Redstone da sözlerine, "Bugün, bu işbirliğini Türkiye'ye taşımaktan ve çizgisinden ödün vermeden 24 saat yayın yapacak kanalın yayına başlayacak olmasından mutluluk duyuyoruz" diyerek başladı. Türkiye'ye ilk kez geldiğini belirten Redstone, "Bodrum ve İstanbul'da geçirdiğim harika birkaç günden sonra itiraf etmeliyim ki zengin tarihiniz ve kültürünüz beni büyüledi" dedi.



Redstone, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu sabah bir görüşme yaptığını da ifade etti. MTV Networks'ün Türkiye'deki geleceğinin kendisini heyecanlandırdığını kaydeden Redstone, Türkiye MTV kanalı aracılığıyla Türk izleyicilerle sağlam bağlar kuracaklarına inandığını söyledi.



Dünyadaki birçok diğer MTV kanalı gibi MTV Türkiye'nin de temelden oluşturulacağını, yayınlanacak program ve müziklerin Türk izleyicileri için, yerel kültüre uygun olarak lokal çalışanlar tarafından hazırlanacağını anlatan Redstone, "MTV Türkiye daha çok Türkçe müzik, kaliteli lokal yapımlar ve daha da önemlisi, Türk gençliğinin müzik zevkini yansıtırken Türk kültürüne uygun programları izleyicileriyle buluşturacaktır" diye konuştu.



MTV Türkiye'nin Eylül ayında Türkçe müziğin de dahil olduğu birçok farklı programla yayına başlayacağını bildiren Redstone, yayınlarda tamamen Türk izleyicilerinin beğenisini yansıtan yapımların yer alacağını ve programların Türk VJ'ler tarafından sunulacağını söyledi. Zaman içinde lokal yayınları genişleteceklerini belirten Redstone, ayrıca "Pimp My Ride" gibi bilinen ve sevilen programların Türk versiyonunu yapacaklarını belirtti.



Türkiye'nin hızla gelişen cep telefonu piyasası sayesinde programlarını dijital medya aracılığıyla daha geniş kitlelere yayma şansı bulacaklarını dile getiren Redstone, "Arzumuz, Türk izleyicisinin bulunduğu her yere ulaşabilmek, ister koltukta olsun, ister internette, isterse de arkadaşlarıyla cep telefonunda sohbette" dedi.



Redstone, ayrıca MTV'nin global yayın ağından yararlanarak Türkiye'nin zengin müzik çeşitliliğini 170'den fazla ülkeyle paylaşmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Bu bize Türkiye'nin güçlü müziğini dünyanın diğer bölgelerine tanıtma şansı sağlamaktadır" dedi. Sumner Redstone, MTV'nin dünya ülkelerinin yüzde 80'inde, 1 milyardan fazla insan tarafından izlendiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi