Fenerbahçe'nin yeni hocası Scolari

Portekiz Milli Takımı ile Temmuz ayında sözleşmesi bitecek olan Scolari, menajer Celaleddin Bilgiç'le Milano'da bir araya geldi. Karşılıklı imzalar atıldı

Fenerbahçe'nin yeni hocası Scolari
Fenerbahçe'nin yeni hocası Scolari
GİRİŞ 24.05.2006 06:34 GÜNCELLEME 24.05.2006 06:34

Ahmet Bıyıklı'nın haberi


Daum'dan sonra F.Bahçe'nin başına geçecek teknik adamı bulmak için kolları sıvayan Fenerbahçe yönetimi Luis Felipe Scolari ile anlaştı. Yönetimin yetki verdiği menajer Celaleddin Bilgiç, İtalya'nın Milano kentinde bir otelde Scolari ile bir araya gelerek son ayrıntıları konuştu. Karşılıklı protokol imzalandı. Toplantıda Bilgiç'ten F.Bahçe'nin Fernando Morientes, Sol Campbell ve Hernan Crespo ile yaptığı bütün transfer görüşmeleri konusunda bilgi alıp onay veren Scolari'nin alternatif isimler de önerdiği bildirildi. Scolari'nin Şenes Erzik ile olan dostluğu, ikna edilmesinde önemli rol oynadı.


TATİL YAPMADAN GELECEK

Resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılacak olan Fenerbahçe yönetim kurulu toplantısından sonra yapılacağı belirtildi. Portekiz Futbol Federasyonu ile olan sözleşmesi Temmuz ayı sonunda bitecek Scolari, Dünya Kupası'nın 9 Temmuz'da bitmesinden sonra, sözleşmesinin sona ermesini beklemeden F.Bahçe için çalışmaya başlayacak. Çünkü sarı-lacivertliler, ön eleme nedeniyle sezonu erken açmak zorunda. İngiltere Futbol Federasyonu'nun teklifini kabul etmeyen 58 yaşındaki Scolari, Brezilya'ya 2002 Dünya Kupası'nı kazandırmış, 2004'te Portekiz'i Avrupa Şampiyonası finalisti yapmıştı.


(Yeni Şafak)