Milli Atlet, atletizm dersinden kaldı!

8 yıldır atletizm ile uğraşan milli atletimiz Nevin Yanıt, geçen yıl üniversitede ‘atletizm’ dersinde başarısız oldu. Genç atletimiz şimdi ise başarıdan başarıya koşuyor.

Milli Atlet, atletizm dersinden kaldı!
Milli Atlet, atletizm dersinden kaldı!
GİRİŞ 02.06.2006 09:32 GÜNCELLEME 02.06.2006 09:32

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) öğrenim gören ve geçen yıl "atletizm" dersinde başarısız olan milli atlet Nevin Yanıt (20) şimdi ise başarılarına her gün bir yenisini ekliyor. Yanıt, MEÜ BESYO birinci sınıf öğrencisi olduğunu ve hazırlıklarını sürdürdüğü İstanbul'da, 3 Haziran'da yapılacak Cezmi Or Uluslararası Atletizm Müsabakaları'ndan dereceyle dönmeyi hedeflediğini söyledi.

Aynı zamanda ENKA Spor Kulübü sporcusu olduğunu ifade eden Yanıt, "Yaklaşık 8 yıldır atletizmle uğraşıyorum. Yurtiçi ve yurtdışındaki müsabakalarda derecelerim var. Ayrıca, 60 metre engellide gençler Türkiye rekorunu da elimde bulunduruyorum" dedi. En büyük hedefinin 2008 Olimpiyatları'nda finale çıkmak olduğunu anlatan Yanıt, şunları kaydetti: "Selanik’te 17-18 Haziran tarihinde yapılacak Avrupa Milletler Kupası'ndan da başarıyla dönmeyi amaçlıyorum. Öncelikli hedefim ise Ağustos ayında İsveç'te yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak."

Yanıt, en büyük sıkıntısının eğitimini aksatmak olduğunu, sık sık milli takım kamplarına ve müsabakalara katılması nedeniyle derslerini takip edemediği için geçen yıl "atletizm" dersinden kaldığını belirtti.

Rekor üstüne rekor kırıyor

Antalya'da 29 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre bayanlarda 12.00 ve 100 metre engellide ise 13.63'lük derece ile rekor kırdığını belirten Yanıt, 27-28 Mayıs tarihlerinde İspanya'daki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda, 12.98'lik derecesiyle Avrupa Şampiyonu ve Olimpiyat ikincisi İspanyol Alozie Glory'i de geçerek birinci olduğunu vurguladı.


(Bugün)