Sertab Erener'den Türkçe Marşı

Uluslararası Türkçe Olimpiyatı'nın finalini sanatçı Sertab Erener yapacak. Erener, Türkçe Olimpiyatları için özel bestelenen 'Güneş Gibi Üstümüze Doğuyor Türkçe' isimli şarkıyı seslendirecek. İşte şarkının sözleri.

Sertab Erener'den Türkçe Marşı
Sertab Erener'den Türkçe Marşı
GİRİŞ 14.06.2006 08:46 GÜNCELLEME 14.06.2006 08:46

Bahar Kılıçgedik'in haberi


Uluslararası Dil Öğretmenliği Derneği tarafından düzenlenen '4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı'nın finalini ünlü sanatçı Sertab Erener yapacak. Erener, 18 Haziran günü, MyShowland'da düzenlenecek ödül töreninde özel olarak bestelenen 'Güneş Gibi Üstümüze Doğuyor Türkçe' isimli marşı seslendirecek.

Eurovision yarışmasında İngilizce söylediği parça ile birinci olan Erener, bu kez 83 ülkeden 355 öğrencinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları'nda Türkçe Marşı'nı seslendirecek.

'Uluslararası Türkçe Olimpiyatı' için elemeler 9 Haziran'da başladı. Ankara'da 'en iyi Türkçe' için yarışan öğrenciler, ödüllerini 18 Haziran günü MyShowland'de yapılacak törenle alacak. Tören, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın olimpiyat meşalesini yakmasıyla başlayacak. İstiklal Marşı'nın ardından sanatçı Sertab Erener sahne alacak ve ödül töreni için bestelenen 'Güneş Gibi Üstümüze Doğuyor Türkçe' isimli marşı seslendirecek. Sözlerini Ayla Hacıoğulları'nın yazdığı olimpiyat marşını Yücel Arzen besteledi.

ÖRNEK DAVRANIŞ

Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan MyShowland ise ismini 'İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi' olarak değiştirerek örnek bir davranışta bulunacak. MyShowland Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbey, 'Olimpiyatlara ev sahipliği yapacağız. Türkçe Olimpiyatları'nın yapıldığı mekânın isminin İngilizce olması doğru olmazdı. Adımızı final günü 'İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi' olarak değiştireceğiz' dedi.

İŞTE OLİMPİYAT MARŞI

Sorsam gördüğüm ilk buluta söyler mi bana
Yağmur hangi dilde yağar Afrika'da
Anlatır mı rüzgâr gezdiği uzak yerleri
Hangi dilde sarılır insan Amerika'da?

Sevgi gibi dünyayı dolaşsa sesim
Okyanuslar ardından, Uzak Asya'da
Adını hiç bilmediğim kardeşlerim
İstanbul'dan Anadolu'dan size MERHABA

A, B, C tekrar birlikte
Güneş gibi üstümüze doğuyor Türkçe
Tohum gibi dünyaya serpilince
Filizlenip boy verecek binlerce hece.


(Bugün)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!