Fıkraya göre Zidane neden kafa attı

İtalya'da Zidane-Materazzi diyaloğuyla ilgili bir fıkra internette dolaşmaya başladı. Kafa atma pozisyonunun bilgisayar oyunu da gecikmedi. İşte gündemdeki 'kafa'nın ilginç Inter fıkrası:

Fıkraya göre Zidane neden kafa attı
Fıkraya göre Zidane neden kafa attı
GİRİŞ 12.07.2006 09:35 GÜNCELLEME 12.07.2006 09:35

Zidane-Materazzi fıkrası 

Zidane’ın Marerazzi’ye attığı kafa, bazı taraftarlarca fıkraya dönüştürüldü. İtalya’da yıllardır hiçbir önemli başarı elde edememiş olan Inter, bu özelliğiyle sık sık fıkralara konu oluyor.

Fıkraya göre kafa atma olayı şu şekilde gelişti: 'İnter'li oyuncu Materazzi, maç sırasında Zidane'ın moralini bozabilmek için onun kulağına eğildi ve 'Bana bak, seni Inter'e aldırırım' dedi. Öneriye çok sinirlenen Zidane da kendine hakim olamayıp, Materazzi'ye kafayı çakıverdi!...'

Bilgisayar oyunu bile çıktı

Dünya Kupası'nın en unutulmaz anı olarak hafızalara kazınan Zidane'ın, Materazzi'ye attığı 'kafa şutu!' bilgisayar oyunu haline geldi. Sanal ortamın yaratıcı ve hızlı beyinleri, basit de olsa dünyanın gündeminden düşmeyen olayı oyunlaştırdı. http:// www.widelec.org/zidane.html adresinde yer alan oyunda, Zidane'ı kontrol eden oyuncu ekrandaki Materazziler'e kafa atıyor ve belli bir sayıya ulaşınca hakemden kırmızı kartı görüyor.