'Tık'la para kazandırdı 120 bin üye kaptı

Kütahyalı bir inşaat mühendisi kurduğu superteklif.com sitesi aracılığı ile reklam okutarak para kazanma işine soyundu. Bir haftada 120 bin kişinin üye olduğu superteklif.com dünyada en çok tıklanan 8 bin siteden biri oldu.

'Tık'la para kazandırdı 120 bin üye kaptı
'Tık'la para kazandırdı 120 bin üye kaptı
GİRİŞ 15.07.2006 10:17 GÜNCELLEME 15.07.2006 10:17

Bilgisayar kullanıcılarının korkulu rüyası olan istenmeyen postalar yani spam'lar, aynı zamanda büyük bir kazanç kapısı haline gelebiliyor.

'Finansal özgürlüğünüzü dakikalar içinde kazanabilirsiniz' teklifi ile mail'den mail'e dolaşan superteklif.com internet sitesine bir haftada oturduğu yerden para kazanmak isteyen 120 bin kişi üye oldu. Günde 35 bin kişinin ziyaret ettiği Superteklif.com, dünyaca ünlü birçok siteyi geride bırakarak, en çok ziyaret edilen 8 bin site arasına girdi.
Sitenin fikir babası ise Serdar Özyaşar adlı bir inşaat mühendisi... Superteklif.com sitesinin tahminin üzerinde bir ilgi gördüğünü belirten Serdar Özyaşar, 'Gelen aşırı talep nedeniyle yıl sonu hedeflerimizi revize etmek zorunda kaldık. Yıl sonunda 750 bin kişiye ulaşmayı hedefliyorduk. Bugünkü rakamlara bakılırsa yıl sonunda ulaşacağımız kişi sayısı 5 milyonu bulur' diyor. Şu anda sistemin gelen talebe yetişmekte zorlandığını belirten Özyaşar, altyapıyı güçlendirmek için çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söylüyor. Özyaşar, en büyük korkusunun bir döneme damgasını vuran TİTAN gibi saadet zincirlerine benzetilmek olduğunu söyleyerek 'Site, üyelerden hiçbir ücret talep etmiyor. Bu nedenle de biz bir saadet zinciri değiliz' diyor.

Ne kadar çok üye yaparsanız o kadar çok kazanıyorsunuz

Superteklif.com, üyelik sistemi ile çalışıyor. Üye olmak için hiçbir ücret ödenmiyor. Sadece referans kişilerden yani siteye üye olan kişilerden çağrı almanız gerekiyor. Örneğin siteye üye olan bir arkadaşınızdan çağrı e-mail'i aldınız. E-mail içindeki linke tıklayıp siz de arkadaşınızın üye grubuna dahil oluyorsunuz. Üye olduktan sonra Superteklif.com'dan size bir referans ID numarası gönderiliyor. Böylece siz de üyeler arasına dahil oluyorsunuz. Para kazanmak için bundan sonra atacağınız ikinci adım ise kendi grubunuzu oluşturmak. Bunun için de size gönderildiği gibi çevrenizdekilere çağrı mail'i atmanız gerekiyor. E-mail göndererek arkadaşlarınızı sisteme kaydetmek için çağırıp, kendi grubunuzu oluşturmak, reklam havuzunuzun büyümesi demek.

Grubunuzu oluşturdunuz... Peki parayı nasıl kazanacaksınız? İşin can alıcı noktası da işte bu aşamada başlıyor. Siz bir taraftan grubunuzu büyütürken şirketler de Superteklif.com ile üyelere reklamlarının gönderilmesi için anlaşma yapıyor. Superteklif.com, şirketlerin reklamlarını tüm üyelerine pas ediyor. Serdar Özyaşar, para kazanma aşamasını ise şöyle anlatıyor: 'Örneğin İstanbul'da bir şirket 25-35 yaş arasındaki kadınlara yönelik bir tanıtım çalışması yapmak için bize geliyor. Biz de bu kriterlere uyan üyelerimizi belirliyoruz. Diyelim ki 15 bin kişi bu kritere uyuyor. Biz de bu 15 bin kişinin e-mail adreslerine söz konusu şirketin reklamlarını gönderiyoruz. Bir e-posta için şirketten 1 kuruş, bir SMS içinse 6 kuruş alıyoruz. Sizin grubunuzda bu kritere uyan 500 kişi var diyelim. Bu 500 kişiye de e-mail gidiyor. Daha sonra grubunuzdaki bu 500 kişiden kaçı reklamı okumuşsa ona göre paranızı alıyorsunuz. Bu reklamın gelirinin yüzde 45'i size kalıyor.'

Paralar banka hesabına yatıyor ilk ödeme ise bu ay sonunda

Ancak para hemen hesabınıza geçmiyor. Havuzdaki paranız 100 YTL'ye ulaşınca site sizden bir banka hesap numarası istiyor. Verdiğiniz hesap numarasını doğrulamak için site tarafından 1 YTL gibi sembolik bir ücret yatırılıyor. SMS ile doğrulama yapıldıktan sonra para hesaba havale ediliyor. Sonraki ödemeler ise 250 YTL ve katlarında yapılıyor.

Superteklif.com bu ay sonunda üyelerine ilk ödemeyi yapacak. 100 YTL sınırını yakalayan 8 kişinin hesabına para yatacak. Özyaşar, şimdiden 18 bin üyesi olan grup sahibi üyelerini kaydediyor. Sitenin hesaplarının da tüm üyelere açık olduğunu belirten Özyaşar, 'Hesabınızda ne kadar para olduğunu sürekli kontrol edebiliyorsunuz' açıklamasını yapıyor.

Hedef, reklam pastasından 10 milyon dolar kapmak

Özyaşar, sitenin yurtdışında birçok örneği olduğunu ancak Superteklif.com'un bu sitelerden daha farklı bir sistem üzerine kurulu olduğunu söylüyor. Özyaşar, 'Bizim sitemiz yurtdışındakilerden daha farklı işliyor. Siteleri birbirinden ayıran tek fark, yurtdışında siteye üye yaptığın kişi başına para alırken burada okuttuğun reklam başına para alınıyor' diye konuşuyor. Türkiye'de internet reklam pastasının yıllık büyüklüğünün 50 milyon dolar olduğunu ifade eden Özyaşar, 'Hedefimiz pazardan 10 milyon dolar pay kapmak' diyor.

Kleopatra İkiz Oteli günde 5 kişi arıyor

Superteklif.com'a şu an reklam veren şirket sayısı dört. Siteye reklam verenlerden biri de Alanya'da bulunan Kleopatra İkiz Otel. Otelin Muhasebeden Sorumlu Müdürü Müjde Kasapoğlu bir arkadaşlarının aracılığıyla Superteklif.com sitesinden haberdar olduklarını söylüyor. Superteklif.com'un reklamlarından sonra günde ortalama 5 kişinin otellerini aradığını söyleyen Kasapoğlu, beklentilerinin bu rakamın 20'ye çıkması olduğunu ifade ediyor.


Hemalhemsat'tan kadınlara ikinci el satışı

Superteklif.com, son olarak 'Hemalhemsat' sitesi ile bir anlaşma sağlamış. Anlaşmaya göre 22-45 yaş arasındaki kadınlara yönelik bir tanıtım çalışması yapılacak. Hemalhemsat.com'un Pazarlamadan Sorumlu Uzman Yardımcısı Elif Elagöz, 'Süper Teklif'e aşırı yüklenmeden dolayı teknik bir arıza söz konusuydu. Arıza giderilince tanıtımlara başlayacağız' dedi. Elif Elagöz, ellerinde bulunan ikinci el marka ürünleri tanıtmak için Superteklif.com portföyündeki 10 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.

'Dört yıldır bu proje üzerine çalışıyorum'

Sitenin kurucusu Serdar Özyaşar, inşaat mühendisi. Küçüklüğünden beri bilgisayara meraklı olduğunu anlatan 36 yaşındaki Özyaşar, 'Bilgisayar mühendisi olmak istiyordum ama İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nü kazandığım için inşaat mühendisi oldum. 10 yılda 150 bina yaptım. Ancak sektördeki rekabete dayanamadım. O yüzden çocukluğumdan beri meraklı olduğum bilgisayar programlama işine girdim. Dört yıldır da bu proje üzerinde çalışıyorum' diyor.