Okul bahçesinden petrol fışkırıyor

Adıyaman Anadolu Lisesi’nin bahçesine vurulan ilk sondajda petrol fışkırdı. Kuyudan günde 180 varil petrol çıkarılıyor. Petrol kaliteli çıkarsa MEB'de pay alacak. Mahalleli şaşkın.

Okul bahçesinden petrol fışkırıyor
Okul bahçesinden petrol fışkırıyor
GİRİŞ 01.09.2006 14:30 GÜNCELLEME 01.09.2006 14:30

Adıyaman Anadolu Lisesi’nin bahçesinde başlayan petrol arama çalışmalarında okul bahçesinde petrol olma ihtimali belirince Güney Yıldızı Petrol şirketi bir ay önce sondaja başladı. İlk sondajda da bahçeden petrol fışkırdı.

Güney Yıldızı şirketi Genel Müdür Yardımcısı Cem Sayer, “Bu tür kuyuların verimlerinin tespitleri güçtür. Bu yıl okullar açılmadan bir çalışma yaptık ve kuyudan petrol çıktı. Gerekli güvenlik önlemleri alındı, eğitim öğretimi etkilemeyecek. Okulların açılmasına az bir zaman kaldı diye bazı çalışmalarımızı da durdurduk ancak gelecek yıl okulların kapanmasıyla birlikte o bölgede yeni çalışmalarımız olabilir” dedi.

MAHALLELİ ŞAŞKIN


Okul bahçesinde çıkan petrol çevrede büyük şaşkınlık yarattı. Mahalle sakinelerinden bazıları, “Petrol aradıklarını duyduğumuzda çok komik geldi ve birşeyler çıkacağını düşünmemiştik. Şimdi Adıyaman’ın en zengin okulu oldu” derken; bazıları ise “Eğitimi etkileyeceğini de düşünmüyoruz, çünkü bu konuda gerekli önlemler alınmıştır” diye görüş belirttiler.

Güney Adıyaman-1 adı verilen kuyudan günde 180 varil petrol çıkarılıyor. Şimdilik 700 metre derinliğe inen ekiplerin hedefi, bin 500 metreye inmek. Daha önce TPAO’nun da petrol çıkardığı kuyudan kaliteli petrol çıkması halinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de pay verileceği öğrenildi.