Türkü söyleyen penguen, Ankaralı Citroen robot VİDEO

Amerikan astronotu ve uydusunu Türkleştirerek başladığımız sanal alemdeki hızlı yükselişimiz sürüyor. İşte son iki örnek, Türkü söyleyen penguan ve Türk oyun havasıyla dans eden Citroen robotu:

Türkü söyleyen penguen, Ankaralı Citroen robot VİDEO
Türkü söyleyen penguen, Ankaralı Citroen robot VİDEO
GİRİŞ 05.09.2006 15:00 GÜNCELLEME 05.09.2006 15:00

İnternetin yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladığı yıllardı... Uzaydaki ABD astronotunu ve uydusunu Türkleştirerek başladık bu işe... Astronotun kolunda bir Türk arması, uydunun üzerinde 'Türk Telecom', 'sollama beni sollarım seni' 'yolların da aşkların da en hızlısıyım' türünden yazıların olduğu fotoğraf internette e-postalar arasında dolaştı durdu. Sonra yenileri eklendi... Sıkılmadan, usanmadan beğendiğimiz filmleri, görüntüleri, klipleri hızla Türk kültürüne adapte ettik; daha doğrusu yerelleştirdik. Elazığ şivesiyle 'Gladyatör, doğu aksanı ile Turuva ve Matrix en ünlüleri oldu. Bunlardan başka belki onbinlerce ilginç görüntünün üzerine ses ve efekt eklemeleri yaparak sanal alemin hizmetine sunduk.
Peki, bu alandaki başarımızın nedenini hiç düşündünüz mü? Belki de millet olarak dünya çapında orijinal ürünler, eserler üretememizin ezikliğini, bulduğumuz her güzel şeyi yerelleştirerek talafi ediyoruzdur... Ne dersiniz?
Video paylaşım sitelerinin ortaya çıkmasıyla 'Türk yapımları' şimdi daha da popüler. İşte bunlardan iki tanesi daha: Türkücü penguen ve Türk oyun havasında dans eden Citroen robot....

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü