Atatürk çarşafla mı kaçtı?

Latife Hanım’ın kız kardeşi Vecihe İlmen’in torunu M. Sadık Öke, Topal Osman olayında, M. Kemal’in çarşaf giyerek köşkü terk ettiğinde ısrarlı. Öke'ye göre M. Kemal’in, 1.68'lik Vecihe Hanım’ın çarşafını giydi.

Atatürk çarşafla mı kaçtı?
Atatürk çarşafla mı kaçtı?
GİRİŞ 07.09.2006 14:12 GÜNCELLEME 07.09.2006 14:12
Mustafa Kemal

, Topal Osman’ın Çankaya Köşkü’ne yaptığı baskından, çarşaf giyerek mi kurtulmuştu? İpek Çalışlar’ın aile anılarına dayandırdığı Latife Hanım kitabı, koca bir tarihi gözler önüne sermesine rağmen, geriye bu tartışma kaldı.

Tartışmalar bir yana kitap dava konusu bile oldu. Latife Hanım’ın yaşayan akrabaları, Mustafa Kemal’e ve onun değerlerine karşı olmakla eleştirildi.

Tartışmaların böyle bir seyir izlemesi üzerine, Latife Hanım’ın kız kardeşi Vecihe İlmen’in torunu Mehmet Sadık Öke, Tempo’ya yaptığı açıklamada, aile üyelerinin bildiği şekliyle Topal Osman olayına ilişkin kitapta yazılanların arkasında durduklarını belirtti.

Mehmet Sadık Öke, Topal Osman olayında kaynağın büyükannesi Vecihe İlmen olduğunu belirtti. Vecihe Hanım’la Mustafa Kemal Paşa arasındaki sevgi ve saygının ölümlerine değin devam ettiğini belirten Öke, şunları söyledi:
“Hatta, Vecihe Hanım’ın, eşi Serasker Rıza Paşa’nın torunu ve Süreyya Paşa’nın (İlmen) oğlu Hayri Bey ile evlenmesine tahkikat yaptırdıktan sonra onay veren Paşa’nın ta kendisi olup Vecihe Hanım ve eşi, çeşitli vesilelerle boşanmadan önce ve sonra Paşa ile defalarca büyük bir muhabbetle görüşmüşlerdir. Bu sebeple; M. Kemal’e ve onun değerlerine karşı herhangi bir yaklaşım içinde olunabilmesi asla mümkün değildir.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!