Süryani mezartaşları kırıldı iddiası

Mor Petrus-Mor Paulus Kilisesi Rahibi Metropolit vekili Melki Ürek, Süryani Kadim Cemaati'ne ait mezarlıktaki Kevork Gergerli'ye ait mezar taşının kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırılmasını kınadıklarını söyledi.

Süryani mezartaşları kırıldı iddiası
Süryani mezartaşları kırıldı iddiası
GİRİŞ 16.09.2006 12:38 GÜNCELLEME 16.09.2006 12:38

 Ürek, mezarlıkta yaptığı inceleme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Mara Mahallesi'ndeki Süryani Mezarlığı'ndaki bir mezar taşının tahrip edilmesi sonrasında polis ekiplerinin mezarlıkta incelemeler yaptığını ve mezarı tahrip eden kişileri belirlemek için parmak izi aldığını belirtti.


Yapılan saldırıyı ölen bir kişiye yapılan saldırı olarak nitelendirdiklerini ifade eden Ürek, "Mezara yapılan bu saldırıyı bize yapılmış gibi algıladık. Cansız bir taşa, nesneye saldırılmıştır. Düzenli bir mezar tahrip edilmiştir" dedi.


Ürek, üzücü olayın kimler tarafından yapıldığının bilinmediğini ancak bilinçli olarak yapıldığını düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu: "Çünkü taşlar tahrip edilmiş ve kırılmış. Birkaç gün önce oldu ama bizlere bu yeni bildirildi. Olayı öğrenince Emniyet yetkililerine haber verdik ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra bir rapor tutuldu. Olayın faili aranıyor ama hiç bilgiye sahip değiliz. Yıllardır bu mezarlık var ve etrafı çevrili olmasına rağmen duvarın üzerinden atlayarak içeri girilmiş ve mezar tahrip edilmiş." Ürek, daha önce de duvarlar yokken mezarların taşlarının götürüldüğünü ve yine tahrip edildiğini, bu nedenle duvar ördüklerini, ancak olayları önleyemediklerini ifade etti.


Zaman zaman bu tür olaylarla ve saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını ve bunların hoş olmayan olaylar olduğunu ifade eden Ürek, şöyle konuştu: "Bunlar hoş olmayan olaylardır ve ülkemizde bu tür olaylar istemiyoruz. Biz ne kadar iyi niyetli olursak olalım, bazı kesimler bunu anlamış değil. Süryani Kadim Cemaati'ne ait mezarlıktaki Kevork Gergerli'ye ait mezar taşının kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırılmasını kınıyoruz. Ellerini bizlerden çekmelerini istiyoruz. Bu tür olaylar yaşamak istemiyoruz. Bunu ilgililere iletiyoruz. İlgi bekliyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek