Havaalanında unutulan eşyalar kapışıldı

Atatürk Havalimanı İşletmecisi TAV Havalimanları Holding, Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar'da unutulan çok sayıda giyim eşyası, valiz ve süs eşyasını 'Bir çocukta siz okutun' kampanyası adı altında satışa çıkardı.

Havaalanında unutulan eşyalar kapışıldı
Havaalanında unutulan eşyalar kapışıldı
GİRİŞ 16.09.2006 12:48 GÜNCELLEME 16.09.2006 12:48

 Afken Konferans salonunda sergilenen eşyalar için erkenden sıraya giren alıcılar, kapıların açılmasıyla birlikte içeriye akın etti. Tezgahlara doğru hızla koşan çok sayıda alıcı fiyatları düşük tutalan eşyaları adeta kapıştı.


Yapımı ve işletmesi TAV Havalimanları Holding tarafından gerçekleştirilen İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nden seyahat eden yolcular tarafından unutulan çok sayıda giyim eşyası, valiz ve süs eşyası düzenlenen kermesle satışa sunuldu. 'Bir çocukta siz okutun/ Bir kitapta sizden' kampanyası adı altında satışa sunulan eşyalara havalimanı çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Kermesin yapıldığı salonun önünde uzun kuyruklar oluşturan alıcılar, kapıların açılması ile birlikte tezgahlara akın etti. 1, 5 ve 10 YTL'den satılan, kemer, mont, ayakkabı, tişort, gömlek, etek, pantolun, gözlük, çanta, cüzdan gibi eşyalardan almak isteyenler, adeta birbirileriyle yarıştı. Eşyaları kısa sürede tüketen alıcılar, fiyatın düşük olması satılan giysi ve süs eşyalarının kaliteli olması nedeniyle çok miktarda aldıklarını belirtti. Satılan eşyalar arasında bulunan numaralı gözlükler bile kısa sürede tükendi. Gözlükleri deneme yanılma yolu ile alan müşteriler, daha çok okuma ve yakını görme gözlükleri almayı tercih etti.

TAV Havalimanları Holding Kayıp Eşya Sorumlusu Şenol Kuyumcu, satılan eşyalardan elde edilen gelirin Umut Çocukları Derneği, Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı'na bağışlanacağını açıkladı.

Atatürk Havalimanı'ndan seyahat eden yolcular, yaklaşık bir yıl içinde İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nde 5 bin 505 adet eşya unuttu. TAV Kayıp Eşya Ofisi'ne ulaştıralan bu eşyalardan bin 820 adedi sahiplerine iade edildi. Geri kalan eşyalar yaklaşık bir yıl depolarda bekletidikten sonra kanuni sürenin dolması ile birlikte satışa sunuldu.


(Cihan)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı