Sezer eğitimde laiklikten taviz istemedi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eğitimin, kesinlikle devlet denetiminde ve gözetiminde, Atatürkçü düşünceden ve laiklik temelinden ödün verilmeden yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

Sezer eğitimde laiklikten taviz istemedi
Sezer eğitimde laiklikten taviz istemedi
GİRİŞ 17.09.2006 16:49 GÜNCELLEME 17.09.2006 16:49

Sezer, 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Sezer, çağdaş eğitimin, bireyleri ulusal kültürün zenginlik ve değerini yadsımadan evrensel değerlerle buluşturmayı, geçmişi tanımasına olanak vererek, bugünü ve geleceği konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Toplumların, yetenekleri gelişmiş, karşılaştığı yeni durumlara uyum sağlayabilen, karşısına çıkabilecek her türlü engele karşı savaşım verme gücüne sahip, kendini geliştirmesini, düzeltmesini bilen, dengeli, disiplinli, öz denetimi güçlü bireylerle geleceğe güvenle bakabileceklerini vurgulayan Sezer, şunları kaydetti: "Ekonomik ve toplumsal kalkınmamızı gerçekleştirerek, çağdaş dünyanın etkin ve saygın üyesi durumuna gelebilmek, ilerlemeye ve geleceğe yönelmiş, aklın ve bilimin öncülüğünü kabul etmiş, sistemli düşünen, tartışan, üreten, barışa, emeğe, insan haklarına inanan, demokratik değerleri her şeyin üzerinde tutan insanı var etmekle olanaklıdır. Bunun için gereken düşünce değişimi ancak, nitelikli eğitimin bir ayrıcalık olmaktan çıkarılması, başarısı kanıtlanmış eğitim programlarının benimsenmesi ve yaygın biçimde yurdun dört bir yanında uygulanmasıyla sağlanabilir."

-"KİTAPLARIN SEÇİMİNDE ÖZENLİ OLUNMALI"-

Cumhurbaşkanı Sezer, Cumhuriyet'in çağdaş değerlerine bağlı, hak ve sorumluluklarının bilincinde, Türkçe'yi doğru biçimde kullanan, üretken ve çağdaş becerilerle donatılmış özgür bireyin, toplumsal gelişmenin öncüsü ve itici gücü olduğunu vurguladı. Eğitimin, kesinlikle devlet denetiminde ve gözetiminde, Atatürkçü düşünceden ve laiklik temelinden ödün verilmeden yürütülmesi gerektiğini belirten Sezer, "Bu bağlamda, dogmalarla ve boş inançlarla çocukları ve gençleri etkileme amacı güden okulların ve kursların varlıklarını sürdürmeleri engellenmeli, çocuk ve gençlerimizin çağdaş bir eğitim alarak geleceğe hazırlanmaları konusunda toplum doğru bilgilerle yönlendirilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, çocukların dilini, yaşama bakışını, ilgilerini, kısaca geleceklerini önemli ölçüde belirleyen kitapların seçiminde özenli olunması gerektiğine de dikkati çekti. Sezer, ders kitaplarının ve öğrencilere önerilen kaynak yayınların uygunluğunun yetkin kişi ve kurumlarca belirlenmesinin, onların gelişimleri yönünden büyük önem taşıdığını ifade etti. Sezer, şöyle devam etti: "Bireyler ve toplumlar için yaşamsal yönü bulunan eğitim konusunda yapılan yanlışların özürü olamaz ve giderilmesi olanaksızdır. 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı'nda tüm öğrencilerimize, onlara erdemli birer yurttaş olma niteliği kazandıran, kişiliklerinin gelişmesinde belirleyici olan, yurdumuzun dört bir yanında özveriyle çalışan değerli öğretmenlerimize ve eğitim kadromuza başarılar ve esenlikler diliyorum."


BAKAN ÇELİK'TEN SEZER'E TEPKİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!