İngiltere Kraliçesinin evinde mescid

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Windsor kalesinde bir odayı, kalenin Müslüman çalışanının Ramazan ayı boyunca kullanabileceği mescit haline getirdi.

İngiltere Kraliçesinin evinde mescid
İngiltere Kraliçesinin evinde mescid
GİRİŞ 30.09.2006 14:45 GÜNCELLEME 30.09.2006 14:45

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in, en çok kullandığı ve yılın büyük bölümünü geçirdiği ikametgahlarından biri olan Windsor kalesinde bir odayı, kalenin Müslüman çalışanının Ramazan ayı boyunca kullanabileceği mescit haline getirdiği bildirildi.

Kale içinde ziyarete açık bölümleri gezen turistlere satış yapan küçük dükkanda çalışan Nagina Choudary'nin Ramazan'da rahat namaz kılabilmek için yaptığı başvuruyu değerlendiren Kraliçe'nin, kalenin Saxon kulesi adı verilen bölümündeki bir odayı Choudary'ye vermeyi kabul ettiği açıklandı.


19 yaşındaki Choudary, Windsor kalesinde namaz kılan ilk Müslüman olmanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, 'Bu namazları başka bir ruhla kılacağım, çünkü ibadetimi yaparken bir yandan da bir ilk olarak tarihe geçeceğimi biliyorum' dedi.


Kraliçe'nin kendisine oda ayırma kararının sürpriz olduğunu da belirten Choudary, 'Zira son günlerde İslam'a ve Müslümanlara karşı bir önyargı var. Ayrıca kalede çalışmaya başlayalı sadece iki ay oldu. Bütün bunlara rağmen herkes bana yardımcı olabilmek için seferber oldu' diye konuştu.


(aa)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor