Baykal duvarda, Atatürk yerde kaldı

İzmir’de şölen havasında geçen törene CHP’nin ve Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin de yer aldığı bayrak damgasını vurdu.

Baykal duvarda, Atatürk yerde kaldı
Baykal duvarda, Atatürk yerde kaldı
GİRİŞ 28.10.2006 11:22 GÜNCELLEME 28.10.2006 11:22

Atatürk’ün resmini kürsünün dibine ayak seviyesine koyan CHP’liler Genel Başkanları Deniz Baykal’ın afişini duvara asmaya tercih ettiler.


Yerel Yenigün gazetesinde haber olan bu ince ayrıntı Vakit Gazetesi muhabirinin gözünden kaçmadı..


Vakit, manzarayı 'AK Parti Olsaydı' manşeti ile duyurdu.


Kendisini ‘Atatürk’ün partisi’ olarak tanıtan ve Atatürkçülük üzerinden politika yapan CHP, Atatürk’ün posterlerini ayaklar altına alarak bir skandala imza attı. CHP İzmir İl Örgütü’nün Fuar Atlas Pavyonu’nda düzenlediği bayramlaşma töreninde, CHP lideri Deniz Baykal’ın posterleri yukarıya asılırken Atatürk’ün posteri adeta yerlerde sürüklendi.


GÖRMEDİM DUYMADIM HAVASINDALAR


Skandal ile ilgili Vakit’in görüştüğü CHP’li yöneticiler ise topu bir birine atmakla olayı geçiştirmek istedi. CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, olayın bilgisi dışında yapıldığını öne sürerken CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, programa geç gittiğini bu yüzden olayı görmediğini ileri sürdü.


TOPU BİRBİRLERİNE ATTILAR


Olayı görmediğini ileri süren, CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, kendisini şöyle savundu: “İlginç ben posterin ayaklar altına alındığını görmedim. O sıralarda konuşma yapıyordum. Ben sorumlu değilim. Bu tablonun yere bırakıldığını görmedim. Olaydan haberim yok. Ancak bir partili arkadaşımız yaptığı tabloyu bize hediye etmek için getirdi. Biz de kabul ettik. Ben tablonun yere bırakıldığını görmedim. Gazetelere yansıyan olay benim bilgim dışında olan bir şey. O sıralarda konuşma yapıyordum.”


ÜLKÜ: TASVİP ETMİYORUM


CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ise olayı tasvip etmediğini belirterek, “Bu olayın tasvip edilecek bir tarafı yok. Bir dikkatsizlik olduğu kanaatindeyim. Türkiye’de Atatürk’e hakaret edecek en son parti CHP’dir. Ben programa geç katıldığım için olayı görmedim” diye konuştu.


PAŞALARIN TAVRI MERAK EDİLİYOR


Her fırsatta irtica yaygaraları koparan, laiklik ile Atatürk sevgisi vurgusu yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ ve diğer kuvvet komutanlarının, kendisini ‘Atatürk’ün partisi’ olarak tanıtan CHP’nin bu tavrına nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.


GAZETECİLER DE ŞAŞIRDI


Atatürk posterinin yerlerde bekletildiği bayramlaşma töreninde gazeteciler de manzara karşısında şaşkına döndü. Bu ilginç manzaranın sergilendiği pavyonda bulunan gazeteciler arasındaki şu diyalog dikkat çekti. “Bu CHP’nin değil de AK Parti’nin etkinliği olsaydı ve o etkinlikte başlar üzerindeki fotoğraf Erdoğan’a ayaklar altındaki de Atatürk’e ait olsaydı yer yerinden oynardı. Savcılıklar harekete geçer, etkinliği düzenleyenler hakkında derhal soruşturma açılırdı.”


Habere geniş yer veren İzmir'in yerel gazetesi Yenigün de, olayı, 'CHP'de kürsü ayıbı' olarak duyurdu.


(Vakit)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor