Şaraplı protestoya 'yumruk'lu tepki!

Cumhuriyet Yazarı Deniz Som ve ressam Bedri Baykam'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup Üsküdar Belediye'sini protesto için sahilde şarap içince ortalık karıştı.

Şaraplı protestoya 'yumruk'lu tepki!
Şaraplı protestoya 'yumruk'lu tepki!
GİRİŞ 20.11.2006 00:10 GÜNCELLEME 20.11.2006 00:10

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Deniz Som ve ressam Bedri Baykam'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Üsküdar Belediyesi'nin encümen kararıyla halka açık yerlerde içki içenlere para cezası kesildiği ve adlarını belediyenin internet sitesinde yayımlandığını iddia ederek Kızkulesi önünde protesto gösterisi yaptı.

Kız Kulesi'nin karşısında "Sahilde İçki İçmek Yasaktır" yazılı tabelanın yanında ellerinde içki şişeleri ve kadehleri olduğu halde toplanan gruptakiler, çeşitli sloganlar attılar.

Deniz Som, beraberindeki eşi Harika Som ve yanındakilere şarap ikram ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Şeriat usul usul geliyor. Fakat bendeniz bir yurttaş olarak, ülkemi orta çağ karanlığına sürüklemek isteyenlere artık başkaldırıyorum ve yedi kuşak Üsküdarlı olarak meydan okuyorum. Eşimle birlikte, elimde bir şişe şarap ve kadehlerle buradayız" diye konuştu.

Halka açık yerlerde içki içenlerin isimlerinin internet ortamında teşhir edildiğini iddia eden Som, şunları kaydetti:

"Burası benim büyüdüğüm yer. Gelip, 'içki içmek yasaktır' tabelasının altında eşimle birlikte yarım şişe içki içmeye karar verdim. Okurlarım da burada sağ olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti'nde içki içmek yasak değil. Böyle bir kanun çıkartamadılar. Çeşitli fırsatlar yaratarak yönetmelik maddeleri ile böyle ortam yaratıyorlar. Ayyaşlara, çevreyi rahatsız edenlere ben de karşıyım. Balık tutarken bira içen insana hesap soruyorlar. Biz buna karşıyız."

Bedri Baykam da Türk halkının aydın, demokrat, laik kesiminin, içki içmeyi sevsin sevmesin bu yasaklara izin vermeyeceğini belirterek, "Burada, özgürlüklere ve yaşam tarzlarına müdahale etmeye karşı Türk halkının direncini görüyoruz. Bu küstahlık hakkını kendinde bulup bizim yaşam tarzımıza orta çağ şeriatçı anlayışta uygulamalarla set çekmek isteyenlerin sonu hüsran olacak" dedi.

Protesto sırasında aynı grubun içinden adının Bilal Ç. olduğu öğrenilen bir kişi, Deniz Som'a yaklaşarak yumruk attı. Ortalık bir anda karışırken itiş kakış yaşandı. Çevrede önlem alan polis, gruptakilerin darp ettiği bu kişiyi gözaltına aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance