İşte Güneş’ten gelen ilk görüntü

Japon bilim insanları, Güneş’teki patlamaları izlemek için gönderilen Hinode uzay aracının ilk görüntüleri gönderdiği açıkladı. Hinode uzay aracı Güneş’te meydana gelen fırtınaları ve Güneş’teki manyetik olayları gözlemliyor.

İşte Güneş’ten gelen ilk görüntü
İşte Güneş’ten gelen ilk görüntü
GİRİŞ 30.11.2006 15:29 GÜNCELLEME 30.11.2006 15:29

Hinode uzay aracı Güneş’te meydana gelen fırtınaları ve Güneş’teki manyetik olayları gözlemliyor. Güneş’te meydana gelen olaylar, yıldızların oluşumuyla ilgili araştırmalara önemli ipuçları sağlayacak. Hinode’nin incelediği Güneş fırtınalarının fotoğrafları birleştirilerek film haline dönüştürülüyor. Hinode ayrıca Güneş lekeleri denen, yıldız yüzeyindeki görece soğuk olan manyetik bölgeleri de mercek altına alacak. Hinode aracı 22 Eylül’de Japonya’dan fırlatılmıştı.

Hinode, morötesi ve X-ışınlarının sürekli gözlemini yapıyor bu verileri Dünya’ya gönderiyor. Bilim insanları bu gözlemlerden, Güneş’teki manyetik alanların zamanla nasıl Güneş atmosferinde fırtınaya dönüştüğünü araştırıyor. Son derece kuvvetli manyetik fırtınalar olan Güneş fırtınalarının saçtığı partiküller Dünya’ya da ulaşıyor ve uydu iletişimini, hatta Uluslararası Uzay İstasyonu’nundaki astronotları dahi olumsuz etkiliyor.


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!