'Özal'ın zehirlenmesine' ABD raporu

Korkut Özal, Turgut Özal'ın ölümünün zehirlenmeden kaynaklandığını bir raporla açıkladı. Korkut Özal, 'Erdoğan da öldürülebilir' dedi. Semra Özal'dan da benzer bir iddia geldi.

'Özal'ın zehirlenmesine' ABD raporu
'Özal'ın zehirlenmesine' ABD raporu
GİRİŞ 10.12.2006 16:42 GÜNCELLEME 10.12.2006 16:42

Korkut Özal, 'Köşk yolunda Tayyip Erdoğan öldürülebilir' dedi ve sonrasında Turgut Özal'ın da ölümünün üzerindeki sır perdesinin kalkmadığından bahsetti. 'Turgut Özal zehirlendi' iddiaları açıkça dile getirildi. Bir devletin Cumhurbaşkanı aniden vefat etti, ne hikmetse otopsi yapılmadı, sonrasında yine Özal ailesi, 'Bu araştırılsın, hatta Meclis Soruşturma Komisyonu kurulsun' dedi. Ama hiçbir cepheden ses çıkmadı.

Uzun yıllar Özal'ın çok yakınında güvenliğinden sorumlu olan yetkili bir ağızdan Ankara'daki lojmanında farklı bir haber için ziyarete gittiğimde bu konu açıldı. Açıkça sordum: sizce ne oldu diye. Turgut Özal'ın kendinden geçtiği ilk dakikalarda hemen yanına ulaşan birisiydi o. Sonrasını o önemli yetkiliden dinleyelim:

'Orta Asya gezisinden dönmüştük, uzun bir aradan sonra çocuklarla ilk defa kahvaltıya oturmuştum. Merhum Özal'ın bayıldığı haberini aldığım anda birkaç dakika içinde Köşke ulaştım. Özal yerdeydi ve kendinde değildi. İlk müdahale sırasında öldüğünü anlamıştık, kalbi durmuştu. Ağzının keneranıdan sarımtırak bir sıvı geliyordu. Sonrasında Hacettepe'ye ulaştık. Özal ölmüştü. Özel doktoru Cengiz Aslan, ben, Semra hanım baş ucundaydık. Semra Hanım Cengiz Aslan'a 'Turgut Bey'in saçından bir tutam kesip bana verir misin' dedi. Ben o anda herhalde hatıra için alıyor' diye düşündüm. Öyle olmadığını bir süre sonra anladım. Semra Hanım Turgut Özal'ın saçını ABD'deki bir kliniğe gönderdi. Tabi farklı bir isimle. Merakla sonucu bekliyorduk. Gelen sonuç hepimizi şok etmişti. Turgut Özal zehirlenmişti'

SEMRA ÖZAL: KUŞKULUYUM

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, eşinin ölümü ile ilgili kuşkularının halen sürdüğünü belirterek, ' O ukde benim hep içimde' dedi.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, Ankara ASKİ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği 'Seçilişinin 17. Yılında Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma toplantısı'na katılan Semra Özal, gazetecilerin soruları üzerine eşi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünü değerlendirdi. Ölümü hakkında halen devam eden şüphelerin olduğunu hatırlatan Semra Özal, saç kılına otopsi yaptırdıklarını, ancak bunun için saç kökünden örneğin alınması gerektiğini belirterek, 'Kökünden alınamadığı için maalesef yapılamadı. O ukde benim hep içimde' dedi.

Turgut Özal'a sevginin her geçen gün arttığını anlatan Semra Özal, 'Çünkü insanların yaşarken kıymeti bilinmez. Kaybettikten sonra değeri daha iyi anlaşılır. Aynı şey Özal için de geçerli. Ona olan sevgi her gün de artacaktır' şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi