Toplu taşıma araçlarına ağır ceza

İstanbul'da, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla, toplu taşımacılık yapan taksi, minibüs ve halk otobüsü gibi tüm araçlara yönelik cezai müeyyideleri artırdı.

Toplu taşıma araçlarına ağır ceza
Toplu taşıma araçlarına ağır ceza
GİRİŞ 16.12.2006 00:17 GÜNCELLEME 16.12.2006 00:17

İstanbul'da, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla, toplu taşımacılık yapan tüm araçlara yönelik cezai müeyyidelerin ağırlaştırılarak daha caydırıcı hale getirildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, izin belgelerini suiistimal eden, izinsiz olarak şehir içinde dolaşan veya benzeri konularda UKOME kararları hilafında hareket eden taksi, taksi dolmuş, minibüs, tanker, kamyon, kamyonet ve tüm servis araçları için uygulanacak cezalar şöyle:

Korsan taşımacılık yapan ve işletenler ile sahte evrak düzenleyen hususi otomobil, taksi, minibüs ve servis araçları; birinci tespitinde 5 gün, ikinci tespitinde 10 gün, üçüncü veya daha fazla tespitinde ise 40 gün trafikten men edilerek mahkemeye sevk edilecek, ayrıca mahkeme sonuçlanıncaya kadar trafikten men edilecek.

Boş olduğu halde kısa mesafe veya başka sebeplerle yolcu almayan, taksimetre açmayan ve müşteri ile pazarlık yapan taksiler; birinci tespitinde 3 gün, ikincide 5 gün, üçüncü veya daha fazla tespitinde ise 10 gün trafikten men edilecek.

Tahsis edildiği hattın son durağına kadar gitmeyen (M) ve (TM) seri plakalı minibüsler; ilk tespitlerinde 3 gün, ikincide 6 gün, üçüncü veya daha fazla tespitlerinde ise 1 ay trafikten men edilecek.

Hat ihlali yapan (M) ve (TM) plakalı minibüsler; ilk tespitlerinde 1 ay, ikincide 3 ay trafikten men edilecek, üçüncü tespitlerinde ise çalışma ruhsatları iptal edilecek. Güzergah ihlali yapan (geçici trafik düzenlemeleri hariç) (M) ve (TM) seri plakalı minibüsler; ilk tespitlerinde 1 hafta, ikincide 4 hafta, üçüncü tespitlerinde ise 6 hafta trafikten men edilecek.

Tahsis edilmiş olduğu ilçe dışında faaliyet gösteren (C-M) seri plakalı taksiler; ilk tespitlerinde 10 gün, ikincide 1 ay, üçüncü tespitlerinde ise 2 ay trafikten men edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen geçici çalışma ruhsatı olmayan (T) ve (C-M) seri plakalı taksi, (TZ) seri plakalı taksi dolmuş ile (M) ve (TM) seri plakalı minibüsler, yıllık çalışma ruhsatı alıncaya kadar trafikten men edilecek.

Güzergah kullanım izin belgesi bulunmayan, süresi geçmiş veya yasak saatlerde şehir içine giriş yapan, güzergah kullanım izin belgesi olduğu halde izin verilen saatler dışında çalışan veya izin belgelerinde gösterilmiş olan güzergahın dışında başka ürün taşıyan kısıtlama dahilindeki istiap haddi 4 tonun üstü yük taşıma araçlarının personel isim listesi olmadan veya listede gösterilmiş olanların dışındaki kişileri taşıyan personel servis araçları; ilk tespitinde 5 gün, ikincide 10 gün, üçüncü veya daha fazla tespitinde ise 1 ay trafikten men edilecek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!