Türkiye ile Ukrayna arasında işbirliği protokolü

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında, 'Karadeniz Uyumu Harekatı Bağlamında Bilgi Değişimine Yönelik İşbirliği' protokolü imzalandı.

Türkiye ile Ukrayna arasında işbirliği protokolü
Türkiye ile Ukrayna arasında işbirliği protokolü
GİRİŞ 18.01.2007 03:03 GÜNCELLEME 18.01.2007 03:03

Ukrayna, Türk Deniz Kuvvetleri tarafından, 1 Mart 2004 tarihinden bu yana Karadeniz'de olası asimetrik risklerin caydırılması ve önlenmesi amacıyla yürütülmekte olan Karadeniz Uyumu Harekatı'na katıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya Federasyonu'nun katılımına ilişkin anlaşmanın 27 Aralık 2006 tarihinde gerçekleştirilen NATO teatisiyle yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Bu defa da Ukrayna'nın anılan Harekata katılımına ilişkin olarak 'Karadeniz Uyumu Harekatı Bağlamında Bilgi Değişimine Yönelik İşbirliği' hakkındaki protokolün, Ukrayna Başbakanı Yanukoviç'in gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, iki ülke Deniz Kuvvetleri Komutanları tarafından 17 Ocak 2007 tarihinde imzalandığı kaydedildi.

İmzalanan protokolün, her iki ülkedeki iç hukuk süreçlerinin tamamlanmasını takiben yürürlüğe gireceği belirtilirken, Karadeniz Uyumu Harekatı'nın, NATO'yla tam bir eşgüdüm içerisinde yürütülmekte olduğu belirtildi. Harekatın etkinliğinin, NATO makamları ve müttefik ülkelerce de tanınmakta olduğu bildirilirken, Karadeniz'e sahildar diğer devletlerin de Karadeniz Uyumu Harekatı'na katılmaya davet edildiği vurgulandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı