Gates, meydan okuyor!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internetteki sanal dolandırıcılık ve çocuk istismarı da artış göstermeye başladı. Konuyu yakından takip eden dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden Microsoft da tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştirdi!

Gates,  meydan okuyor!
Gates, meydan okuyor!
GİRİŞ 25.01.2007 15:04 GÜNCELLEME 25.01.2007 15:04

20 milyar dolar harcanan Vista ve Office 2007 sayesinde, online bankacılık işlemleri yapılırken 'Şifrem çalınır mı?' endişesi taşınmayacak. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, 30 Ocak'ta kullanıcılarıyla buluşması beklenen yeni ürünler sayesinde ailelerin de rahat nefes alacağını söylüyor. 'İnternetin kontrolü artık ailelerin eline geçiyor.' diyen Çağan, çocukların artık sanal alemde istedikleri gibi dolaşamayacağını kaydediyor.

2001 yılından bu yana Windows işletim sistemini ilk kez yenileyen Microsoft, şimdiye kadar en çok test edilen Office 2007 ve Exchange Server 2007 yazılımlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sistem, bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek Microsoft Zirvesi'nde tanıtılacak. Yazılım hakkında Zaman'a konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Çağan, geniş kapsamlı olarak hazırlanan ürünler sayesinde bilgisayarda oynanan oyunlara bile etki edebileceklerini belirterek, 'Bilgisayar dünyasında oyunun kuralları yeniden yazılacak' ifadelerini kullanıyor.


Uzun süren araştırmalar sonucunda ortaya çıkan yeni ürünler ile bilgisayar korsanlarına büyük darbe vuracaklarını belirten Çağan, özellikle banka şifrelerinin çalınmasına dikkat çekiyor ve ekliyor:


'Birçoğumuz banka işlemlerini artık internet üzerinden yapıyoruz. Alışverişlerimizi bile artık internet üzerinden hallediyoruz. Ancak burada şifrelerin çalınması yönünde ciddi bir problem var. Biz de buradan yola çıkarak yeni önlemler geliştirdik. Dolandırıcılar bundan böyle sahte maillerle kullanıcıları aldatamayacak ve şifreleri çalamayacak.'


Şirketin geliştirdiği diğer bir güvenlik önlemi de özellikle anne ve babaları tedirgin eden 'Çocuğum internette ne yapıyor, hangi sitelere giriyor?' yönündeki soruları cevaplar nitelikte. Çocukları korumaya yönelik hazırlanan sistemle aileler interneti kontrol edebiliyor. Anne-babalar çocuğunun hangi sitelere girip girmeyeceğini belirleyebiliyor. Bunun yanında çocukların internetteyken hangi sitelere girip, hangi linkleri 'tık'ladığı da saptanabiliyor. Ayrıca sistem sayesinde çocuklar, belirlenen saat aralıklarında internete girebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan'dan Irak'ta tarihi açıklamalar! 'Hazırız' deyip mesajı verdi...
Baykar'ın iptal edilen projesi: Malazgirt! Bakın nasıl takoz olmuşlar...