100 bin YTL'lik Jaguar'a LPG

Ferrariye tüp taktırıp, marka sahibi firmayı çılgına çeviren Türkler bu kez Jaguara göz dikti. Adanalı Abdurrahman, otomobiline yakıttan tasarruf sağlamak amacıyla LPG sistemi taktırdı. İşte muhteşem ikili:

100 bin YTL'lik Jaguar'a LPG
100 bin YTL'lik Jaguar'a LPG
GİRİŞ 27.02.2007 13:54 GÜNCELLEME 27.02.2007 13:54

Abdurrahman İzol, 'Yüzde 50 tasarruf sağladım, isteseler de geri vermem.' diyor. İzol, Jaguar firmasının, tüp taktırdığı için aracı kendisinden almak istemesi halinde ise buna karşı çıkacağını söyledi. Daha önce yurtdışında bir Türk, Ferrari marka aracına tüp taktırmak istemiş, bunu haber alan firma, arabayı 'şirket prensiplerine temelden aykırı olduğu' gerekçesiyle sahibinden tekrar satın almıştı.

Benzin fiyatlarının yüksek olması vatandaşları farklı arayışlara itiyor. Hem pahalı, 6 silindir, lüks arabalara binmek, hem de az benzin masrafı ödemek isteyenler için LPG önemli bir alternatif. Benzine göre daha ekonomik olan LPG, artık sadece alt ve orta sınıf arabalarda değil, lüks otomobillerde de kullanılıyor. Adanalı galerici Abdurrahman İzol da lüks araba kullanarak, LPG'yi tercih edenlerden. İzol, 100 bin YTL'lik Jaguar marka otomobiline yakıttan tasarruf sağlamak için LPG sistemi taktırdı. İzol, daha önce aracın kilimotreye 55 yeni kuruş olan yakıt masrafının 25 YKr'ye kadar düştüğünü anlatıyor. Vatandaşların 'Jaguar'a tüp taktırılır mı?' diyerek sitem ettiklerini dile getiren İzol, 'Araç pahalı; ama benzin de pahalı. LPG sistemiyle yüzde 50 tasarruf sağlıyoruz. Araç, benzindeki performansı LPG'de de gösteriyor.' diye konuşuyor. İzol, Jaguar firmasının kendisinden arabayı 'imajımıza zarar veriyorsun' gibi gerekçelerle almak istemesi durumunda ise kesinlikle vermeyeceğini söylüyor.

Jaguar'a LPG'yi takan Fırat Otogaz Dönüşüm Sistemi ortaklarından Şükrü Emel ise son yıllarda BMW, Mercedes, Jaguar gibi üst sınıf, pahalı marka araçlara da LPG taktıklarını anlatıyor. Emel, 'İngiliz kraliyet ailesi LPG'li araca biniyor. Biz onlardan daha mı zenginiz?' şeklinde konuşuyor. Belçika'da yaşayan bir Türk tekstilci, geçtiğimiz yıl 'çok benzin tüketiyor' diye İtalyan markası Ferrari'sine LPG taktırmak istemişti. Tamircinin LPG tankını nereye takacağını bulamaması üzerine Ferrari'yle yaptığı yazışma sonucunda durum ortaya çıkmış, firma 'şirket prensiplerine temelden aykırı' olduğu gerekçesiyle Türk işadamına 145 bin Euro ödeyerek aracı geri almıştı.