Erdoğan'dan 'CHP zihniyeti' tepkisi

İcraatlarını anlatırken CHP'yi eleştiren Erdoğan, iftira kampanyası iddiasında bulundu. Salondaki yaşlı dinleyici, "İşte lider, işte dünya lideri, var mı senin gibisi?" diye bağırdı.

Erdoğan'dan 'CHP zihniyeti' tepkisi
Erdoğan'dan 'CHP zihniyeti' tepkisi
GİRİŞ 06.03.2007 13:30 GÜNCELLEME 06.03.2007 13:30

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Nasıl ki işkenceye karşı sıfır tolerans ilkesiyle hukuk reformları gerçekleştirdiysek, millet olarak şiddete karşı da sıfır tolerans tanımalıyız" dedi.


Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın sorunlarına ve bu konudaki çalışmalarına değindi. Erdoğan, kadınlarla ilgili yasal düzenlemelerin ve tedbirlerin önemli olduğunu, ancak sadece yasal mevzuatla sorunların çözülemeyeceğini söyledi. "Bu sorun, ciddi bir eğitim, kültür sorunudur. Daha da önemlisi ciddi bir vicdani sorundur" diyen Erdoğan, bir toplumsal sorun olarak şiddetin bugün ekranlarda adeta bir gösteri gibi, yanlış rol modellerin, hatta uluslararası şiddetin etkileriyle ortaya çıkması nedeniyle bu sorunun çok boyutlu ele alınması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, "Nasıl ki işkenceye karşı sıfır tolerans ilkesiyle hukuk reformları yaptıysak, millet olarak şiddete karşı da sıfır tolerans tanımalıyız" dedi.


Şiddetin panzehirinin; devlette, toplumda, okulda, sokakta ve ailede adalet olduğuna işaret eden Erdoğan, "Tıpkı nefretin panzehirinin sevgi ve şefkat olduğu gibi..." dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu yüzden bizim ortaya koymaya çalıştığımız siyasetin bir adı da adalet siyasetidir. Bu yüzden kız çocuklarının eğitimini yüzde 100'e çıkarmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Onun için Haydi Kızlar Okula Kampanyasını biz başlattık. CHP zihniyeti değil veya diğerleri değil. Özellikle son zamanlarda ana muhalefet partisi, AK Parti'nin kadınlara yönelik doğru konuşmadığını, yalan konuştuğunu ifade ediyor. Elinize dilinize dursun. Bunu nasıl söylersiniz? Biz sizin icraatlarınızı biliyoruz. Sorulduğu zaman, 'Siyasette ilk kurulan parti biziz.' İlk kurulan parti sizsiniz de bugüne kadar acaba kadınımıza ne kazandırdınız, ne verdiniz? Onu söyleyin." Sözleri "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Erdoğan, AK Parti iktidarında kadının maddi manevi bir çok imkana kavuşmaya başladığını bildirdi.


"POZİTİF AYRIMCILIĞI YAPAN BİZİZ, BURADA YOKSUNUZ"


Sadece "Haydi Kızlar Okula" kampanyasına verdikleri desteğin erkek öğrencilere göre daha fazla olduğunu vurgulayarak, burada bir pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bunu, kızların okuma yazmasında geriye gidişi önlemek için yaptıklarını, parayı da babaya değil, anneye verdiklerini hatırlattı.


Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu pozitif ayrımcılığı yapan biziz, burada yoksunuz siz. Zaten geçmişte de olmadınız, olamazsınız. Broşürler dağıtmak suretiyle yalan yanlış iftira kampanyalarını sürdürmek suretiyle, AK Parti'yi gölgeleyemezsiniz. Şahsında söylemediğini söyledi diye göstererek şu veya bu müfteri kampanyalarının uzantısı olarak ambleminizi koymak suretiyle Tayyip Erdoğan'ı gölgeleyemezsiniz." Bir yaşlı dinleyici, bu sırada "İşte lider, işte dünya lideri, var mı senin gibisi?" diye bağırdı. Erdoğan, 750 bin çocuğun okuma yazma noktasında bu kampanya sürecine girdiğini, şu ana kadar da 228 bin çocuğu okulla buluşturduklarını bildirdi. Erdoğan, kız çocuklarının eğitimi için kampanyayı ciddi anlamda ele aldıklarını ve halen bunu sürdürdüklerini kaydetti.


"TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZSINIZ"


Yerel yönetimlerin, ülkenin dört bir yanında kadınlara yönelik meslek kursları açtıklarını anlatan Erdoğan, bunun, AK Parti'li belediyelerde görüldüğünü söyledi. Çalışma hayatında kadın emeğini korumak için yasal önlemler aldıklarını belirten Erdoğan,1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu tarihten başlayarak meslek edinme kursları açtıklarını ve onbinlerce kadının o kurslardan geçtiğini; aynı şeyin, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını, şimdi de onbinleri aşarak daha da çeşitlendirildiğini söyledi. Çalışma hayatında kadın emeğini korumaya dönük önlemler aldıklarına, Aile Araştırma Kurumu ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Yasasını çıkardıklarına işaret eden Erdoğan, "Neredeydiniz? Bugüne kadar niye çıkarmadınız? Birçok iktidarlarda ortak oldunuz. Her ne kadar tek başına iktidar olamadınızsa da... Olamazsınız, çünkü bu toplumun kadınları size inanmıyor, güvenmiyor. Hep aldattınız" dedi. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün kısa sürede 4 uluslararası toplantı gerçekleştirerek çok önemli konuları kamuoyunun gündemine getirdiğine dikkati çeken Erdoğan, AB üyelik sürecinde gerçekleştirdikleri reformlarla kadınların kazanımlarının pekiştirildiğini anlattı. Töre cinayetlerine karşı ağırlaştırılmış müebbet hapis müeyyidesi getirildiğini, kadına yönelik işlenen suçların kişiye karşı işlenmiş suç kapsamına alındığını ifade eden Erdoğan, İş Kanununda yapılan değişiklikle de doğum öncesi ve sonrası izin sürelerini artırdıklarını ifade etti. Anayasanın 10. maddesinde yapılan değişiklikle, sadece cinsiyet eşitliğini vurgulamak yerine bu eşitliğin hayata geçirilmesi için devlete sorumluluk yüklendiğini kaydeden Erdoğan, ayrıca Anayasanın 90. maddesinde yapılan değişiklikle de BM Kadına Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesinin, iç hukukun üstünde kabul edildiğini söyledi.


İLGİLİ HABER:


Antalya'da Erdoğan'a sevgi gösterisi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hürmüz'den sonra sıra Kızıldeniz'de mi? Husilerin hamlesi piyasaları alarma geçirdi!
Son dakika: 7 ünlünün daha uyuşturucu testi pozitif çıktı!