Yalçın Ergündoğan taburcu oldu

BirGün gazetesi yazarı ve Sesonline.net Yayın Yönetmeni Yalçın Ergündoğan geçirdiği beyin ameliyatı sonrası, bugün tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Nöroşirürji bölümünden taburcu oldu.

Yalçın Ergündoğan taburcu oldu
Yalçın Ergündoğan taburcu oldu
GİRİŞ 13.03.2007 11:01 GÜNCELLEME 13.03.2007 11:01

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da Ergündoğan'ı doğrudan telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tedavisi ve takibi dışarıdan sürdürülmek üzere bugün tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen gazeteci-yazar Ergündoğan'a yapılan cerrahi müdahalenin sonuçlarının net olarak görülebilmesi için önümüzdeki günlerde kendisine yeniden bir 'beyin anjiyosu' yapılacak.

Bilindiği üzere, Yalçın Ergündoğan'ın geçirdiği beyin kanamasına neden olan ve Tıp literatüründe ender rastlanan bir oluşum, ( birbiriyle bağlantılı bir yol izlemesi gereken kılcal damarlardan, küçük bir grubun bağlantısız bir şekilde ‘fistül’ [kabartı/akar]oluşturması AVM ) Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Ana Bilim Dalı uzmanı Prof. Dr. Nurcan Özdamar, Doç. Dr. Tayfun Dalbastı ve Asistan Dr. Mete Rükşen tarafından saptanıp, başarılı ve yerinde bir cerrahi müdahale ile sorun kalıcı olarak çözülmüştü.

Bugün taburcu olan gazeteci-yazar Yalçın Ergündoğan da yaptığı açıklamada, sağlığına kavuşmasında yoğun emek harcayan bilim insanı doktorlarına ve hastalığı sırasında arkadaş ve dost çevrelerinin, sivil toplum örgütü, meslek odası ve sendika temsilcilerinin gerekse de okurlarının kendisine gösterdikleri yakın ilgiye teşekkür ederek, “ülkemizde genellikle insanın öldükten sonra arkasından gösterilen sevgi ve dostluk yoğunlaşmasının kendi hastalığı sırasında kırıldığını” görme mutluluğunu yaşadığını ifade ederek şunları söyledi: “Hastalığımı öğrenir öğrenmez yoğun bir ilgi ve sevgi çemberi içine alınma mutluluğunu bana yaşatan arkadaş, dost ve okurlarıma çok teşekkür ediyorum. Yurt içinden, yurt dışından telefonla ya da diğer iletişim araçları ile bana ulaşan ya da doğrudan ziyaretime gelen, sıkıntımı paylaşan, dayanışma göstererek ne kadar çok sevenim olduğunu yeniden anımsatan sivil toplum örgütü temsilcilerine, okurlarıma ve tüm dostlarıma, sıcak sevgilerimi gönderiyorum. İyiyim, yakında aranıza döneceğim...”


(aa) 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu