Bunların hepsi bizim stratejimizdi

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında son günlerde yaşananlara değindi ve mitinglerin düzenlenmesinde partisinin rolünü ortaya koydu.

Bunların hepsi bizim stratejimizdi
Bunların hepsi bizim stratejimizdi
GİRİŞ 02.05.2007 13:55 GÜNCELLEME 02.05.2007 13:55

CHP lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuşuyor:

Sizleri güler yüzlü neşeli gördüm. Sanki bugün başka bir haliniz var. Sanki ülkenin mutluluğuna demokrasine büyük hizmet yapmanın mutluğunu gözlerinizden okuyorum.

Çok büyük görev yaptınız. Gerçekten öylesiniz. Türkiye’nin aydınlığına inanan insanlar olarak çok süyük görev yaptınız. Mücadelenin en kritik aşamasında bile desteğinizi kesmediniz. Sizlerden aldığımız inanç güven ve mücadele azmi ile bugünkü noktaya ulaştık. Hepinizi yürekten kutluyorum.

Sizlerin katkı ve desteğinizle çalışmamızı yaptık. Bugüne kadar aynı doğrultuda mücadele ettik şimdi onun kıvancını mutluluğunu yaşıyoruz. İyiki sizler varsınız. İyiki beraberiz. Bu birlik ve bareberlik ülkenin geleceğine çok daha büyük katkıları olacaktır.

Gerçekten çok tarihi bir dönem yaşadık. Bu dönem içinde çok büyük mücadele verdik. Bu normal bir mücadele değildir. Türkiye’nin nelerle karşı karşıya kalacağına ilişkin tabloyu üzüntü ile gördük. Bunu gördükten sonra halkımıza anlatmanın çabasını gösterdik. Bunu anlatmayı başardık. Halkımızı harekete geçirmeyi başardık. Halkımızın cumhuriyetimize sahip çıkmasını başardık.

Anayasamıza yönelik tehdidin olduğunu 2005 yılında ortaya koyduk ve o tarihten sonra anlatmaya başladık. Devletin kurumlarını değil vatandaşın kadınımızın erkeğimizin tüm vatandaşın buna sahip çıkması gerekmektedir.

2006 yılında yaptığım konuşma Başbakan’ın o konuşmaya yaptığı tepki bizim haklılığımızı ortaya koymuştur. Devletin hiçbir kurumu adına kendi adına görev yapmaya çağırmamıştır. Gerekli uyarıyı kendisi bizzat yapmayı istemiştir. Bu bizim strajimizdi. Bunu hiçbir zaman istememiştik. Bu konuda AKP’ye gittik kendilerine uyarılarda bulunduk. AB; Kıbrıs konusunda değişik konularda kendlerine destek verebileceğimizi ilettik.

Ancak kendilerine Türkiye’nin rotasını değiştirmeye kalkışmayın. Ülkeyi siz yönetin ancak ancak Türkiye’nin birikimine dil uzatmayın dedik. Onlar da bize güvence verdiler. Biz yine geçmişte denemeler yapıldı siz bu denemeye kalkışmayın dedik. Ancak zaman sonra aynı denemeyi yaptıklarını gördük.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var