Ucuz İran otomobilleri geliyor

İran'ın Khodro Company firması tarafından üretilen "Samand" marka otomobiller, ay sonundan itibaren Türkiye'de satışa sunuluyor.

Ucuz İran otomobilleri geliyor
Ucuz İran otomobilleri geliyor
GİRİŞ 02.05.2007 17:17 GÜNCELLEME 02.05.2007 17:17

İran'ın Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen "Samand" marka otomobillerin, Türkiye'de satışına sunulmasına yönelik gerekli izinlerin alındığı bildirildi.
"Samand"ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotivin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, geçen yıl mart ayında Türkiye pazarına girmesi planlanan "Samand"ın ithalatının, gereken izinlerin çıkmaması nedeniyle bir türlü gerçekleştirilemediğini söyledi.
İki ülke yetkilileri arasında yaklaşık bir yıldır süren görüşmelerin artık sonuçlandığını anlatan Seskır, "Uzun süren görüşmeler sonucu Dış Ticaret Müsteşarlığından gerekli izinler alındı. Müsteşarlık, izinlerin verildiğine dair gerekli belgeleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderdi. Artık 'Samand'ların Türkiye'de satışına yönelik hiçbir sorun kalmadı" dedi.
Seskır, anlaşmanın hemen ardından 3 bin araç siparişi verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"İran otomobillerinin Türkiye'de satışına bu ay sonundan itibaren başlıyoruz. Biz her türlü hazırlığımızı yapmıştık. 'Samand' ve 'Samand LX' modelleri ay sonundan itibaren Türkiye'de olacak. Şimdiden yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Araçlarımızın 45 ilde satışlarına başlanacak. ABS fren sistemi, hava yastığı, klima, merkezi kilit gibi her türlü donanımların mevcut olduğu araçlar 16 bin 900 ile 19 bin 900 YTL arası fiyatlarla satılacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."