Mitingçilerde 'derin' bölünme

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Cumhuriyet mitinglerinden çekilme kararı aldı. Genel Başkan emekli Orgeneral Şener Eruygur', konuyla ilgili bir genelge yayınladı.

Mitingçilerde 'derin' bölünme
Mitingçilerde 'derin' bölünme
GİRİŞ 09.05.2007 16:50 GÜNCELLEME 09.05.2007 16:50

Genelgede 14 Nisan 2007 tarihinde Tandoğan Mitingi ile başlatılan ve Çağlayan'da, Burhaniye'de Çanakkale'de, Manisa'da gerçekleştirilen mitinglerin başarı ile gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yeni bir yasama dönemi seçim sürecinin başlaması nedeniyle, ADD öncülüğünde planlanmış diğer tüm mitinglerin durdurulduğunun açıklandığı genelgede 'Muhtemel yeni gelişmeler çerçevesinde oluşturulmuş strateji gereği, ADD olarak kitlesel davranış biçimimiz ayrı bir genelgeyle bildirilecektir.' dendi.

İşte yayınlanan genelge:

GENELGE 2007 - 12
Sayı:2007/277 07.05.2007

GENELGE-12


ADD İL / İLÇE / BELDE ŞUBE BAŞKANLIKLARINA

1. 14 Nisan Tandoğan Mitingiyle başlatılan ve Çağlayan’da, Burhaniye’de Çanakkale’de, Manisa’da ADD öncülüğünde milyonlarca yurttaşımızın katılımıyla devam ettirilen, ulus ve ülke bütünlüğü temelinde, laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkış hareketi başarıyla amacına ulaşmıştır. Çarpık seçim yasası ve siyasal partilerimizin bölünmüşlüğü sonucu, ulusal iradenin %50 sinin yansımadığı bir parlamento içerisinden bir cumhurbaşkanı seçim dayatması engellenmiştir. Cumhuriyet tarihimizin kaderinin değiştirildiği bu süreçte en büyük payı ve onuru taşıyan ADD üyelerinin özverili hizmetleri ve katkıları her türlü övgünün üzerindedir.

2. Yeni bir yasama dönemi seçim sürecinin başlaması nedeniyle, ADD öncülüğünde planlanmış diğer tüm mitingler durdurulacaktır. Muhtemel yeni gelişmeler çerçevesinde oluşturulmuş strateji gereği, ADD olarak kitlesel davranış biçimimiz ayrı bir genelgeyle bildirilecektir.

3. 13 Mayıs’ta İzmir’de düzenlenen mitinge katılım nedeniyle 12 Mayıs’ta Ankara’da yapılması planlanmış ve ilan edilmiş olan Şube Başkanları Toplantısı 3 Haziran Pazar günü Ankara’da yapılacaktır. Yer ve saati ayrıca duyurulacaktır.

4. 18-19 Mayıs’ta Samsun’da düzenlenecek olan ADD Gençlik çalıştayına her şubemizden en az iki genç üyemizin katılımını ve İzmir Mitingine de yoğun bir katılımın sağlanması hususunda gereğini önemle rica eder, esenlikler dilerim.


M. Şener ERUYGUR
E. Orgeneral
Genel Başkan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri