DTP'den seçimi kilitleme tehditi

DTP lideri Ahmet Türk, isterlerse "seçimi yapılamaz hale getirme imkanları bulunduğunu" savunarak, bunu nasıl gerçekleştireceklerinin yolunu da söyledi.

DTP'den seçimi kilitleme tehditi
DTP'den seçimi kilitleme tehditi
GİRİŞ 12.05.2007 13:42 GÜNCELLEME 12.05.2007 13:42

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, isterlerse "seçimi yapılamaz hale getirme imkanları bulunduğunu" savunarak, "5-10 bin bağımsız aday gösterdiğimizde oy pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa koyacaksınız? İstersek seçimleri böyle kilitleyebiliriz" dedi.

Türk, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "bağımsız adaylarla seçime girme kararı almalarından bir gün sonra, TBMM'de bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasına yönelik bir düzenleme yapıldığını" söyledi. Bu düzenlemenin kendilerinin önünü kesmeye yönelik olduğunu savunan Türk, yıllardır birbiriyle kavga edenlerin, Meclis'te bir ittifak oluşturarak söz konusu Anayasa değişikliğine destek verdiklerini kaydetti.

 "Adaletsiz ve dışlayıcı bir yaklaşımın ülkeye bir yarar getirmeyeceğini" anlatan Türk, "Biz parlamentoya girmek istiyoruz. Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin tüm sorunlarına demokratik zeminde parlamenter sistem içinde tartışarak çözüm bulma arayışı içindeyiz" diye konuştu. Türk, "Ötekileştirerek, dışlayarak, demokratik siyasetin önünü kapatarak ülkede kaosun sürmesini adeta isteyen bir tutum ve davranış sergilendiğini" öne sürerek, şunları söyledi:

 "Biz istersek bu seçim iptal olabilir. Yarın Diyarbakır'dan, Mardin'den, Batman'dan, Siirt'ten binlerce adayla müracaat ettiğimiz zaman o birleşik oy pusulasını hangi zarfa, sandığa koyacaklar? Bunu nasıl becerecekler? İnanıyorum ki bu adil olmayan yaklaşımı Sayın Cumhurbaşkanı veto eder. Ancak böyle bir şey gerçekleştiği takdirde YSK da bunu görerek, ona göre değerlendirme yapmalıdır.

 Biz bir kaos, istikrarsızlık yaratmak, seçimi yapılamaz hale getirmek istemiyoruz. Ama bu imkanımız var. Bunu yapabiliriz." Türk, "istersek seçimi yapılamaz hale getirebiliriz" şeklindeki sözünün hatırlatılması üzerine, "Diyarbakır'da 5-10 bin bağımsız aday gösterdiğimizde, o seçim pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa koyarsınız? Vatandaş nasıl oy kullanacak? İstersek seçimleri böyle kilitleyebiliriz" yanıtını verdi.

 Bir başka soru üzerine de, Türk, parlamentoda güçlü bir grup oluşturacaklarını savunarak, "Sayımızı düşürmeye yönelik bazı oyunlar tezgahlanıyor ama biz bunun önlemini alacağız" dedi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi