G-14 'Galatasaray' dedi

Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin kurduğu ve G-14 olarak adlandırılan futbol birliğinin yeni başkanlığına geçecek olan Olympique Lyon'un patronu Jean-Michel Aulas, GS'ı göklere çıkardı...

G-14 'Galatasaray' dedi
G-14 'Galatasaray' dedi
GİRİŞ 17.05.2007 08:33 GÜNCELLEME 17.05.2007 08:33
G-14 'G.Saray' dedi

Birliğe yeni katılacak dört takımdan birinin Cim-Bom olacağını belirten Aulas, 'Çünkü Galatasaray'ı, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olarak görüyorum. Türkiye'de birliği temsil edecek tek takım Galatasaray'dır' ifadesini kullandı.

Takım sayısı 22 oluyor
İskoçya'nın Glasgow kentinde oynanan UEFA Kupası final maçı öncesinde bir zirve gerçekleştiren G-14'ün çiçeği burnundaki başkanı, Cim - Bom'u göklere çıkardı, iltifat etti.

Gelecek yıllarda bir Avrupa Ligi kurmak için çalışmaları hızlandıracaklarını vurgulayan Aulas, ilk etapta 14 olan takım sayısının 18'e çıktığını, şimdi de 22'ye yükselteceklerini, bu takımlardan birinin de Galatasaray olacağını söyledi. Cim-Bom'un, tarihi ve Avrupa'daki başarıları sonucunda Türkiye'den birliğe katılmayı hak ettiğini savunan Jean-Michel Aulas, sarı - kırmızılılar dışındaki üç takımın ise Chelsea, Sevilla ve Schalke 04 olacağını belirtti.

G-14'ü oluşturan 18 kulüp ise şöyle: Real Madrid, Barcelona, Valencia (İspanya), Inter, Milan, Juventus (İtalya), Bayern Münih, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen (Almanya), Ajax, PSV (Hollanda), Machester United, Liverpool, Arsenal (İngiltere), Porto (Portekiz), Marsilya, PSG, Olympique Lyon (Fransa).