'Nedir bu şamata' dedi sesi kısıldı

Mitingi canlı yayınlayan SKY Türk'e telefonla bağlanan Mete, “Bu mitingler, kendi bayrağımızla bölündüğümüzün göstergesidir: bu ne şamata” dedi, lafı ağzına tıkandı.

'Nedir bu şamata' dedi sesi kısıldı
'Nedir bu şamata' dedi sesi kısıldı
GİRİŞ 21.05.2007 09:41 GÜNCELLEME 21.05.2007 09:41

Renkli dergisi yazarı Ömer Lütfü Mete, şöyle devam etti: “Ellerine bayrak alarak meydanlara çıkan binlerce insana bakın. Erzurum’da aynı bayrağı taşıyanlarla Samsun’da aynı bayrağı taşıyanları ayırdılar. Böyle bir acıklı durumu Türkiye’ye yaşatıyorlar. Elimden bir şey gelmiyor ve kendimi bu manada suçlu hissediyorum. Bu rüzgârla nereye gidiyor ülke? Ne oldu da bu rüzgârı estirdiler? Bu rüzgârların arkasında fitneci marifet icra eden bir anlayış var.”


NEDİR BU ŞAMATA?”


 Mete, “Mitinglerin siyasete etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya da şu cevabı verdi: “Ben bu rüzgârların siyasete çok fazla bir etkisinin olacağını, çok fazla bir şey getireceğini zannetmiyorum. Bu rüzgârla beraber seçime girersek, siz zannediyor musunuz ki, DSP-CHP ittifakına yani sola yüzde 20’nin, yüzde 22’nin üzerinde bir getiri sağlayacağını? Mümkün değil. Mümkün değil, hiçbir şekilde bu olmayacak. Nedir bu şamata, neye yarıyor bu şamata? Solda birliğe ne getirecek bu şamata? Demokrat Parti adı altında yapılan birleşme de çok yararlı, çok doğurgan, iki kere ikinin dört etmesi gibi bir sonuç vaat etmiyor. Bunun da iki kere iki üç eder gibi bir sonuca yol açması muhtemel. Daha bu süreçte neler değişeceğini, neler olacağını bilmiyoruz.”
'ŞERİAT İSLÂM DEĞİL Mİ?'
Mete, “Bu mitinglerin neden olduğu mağduriyet dalgası muhakkak büyük avantaj sağlayacak” dedi ve ekledi: “Bu mağduriyet dalgasının artarak çoğalmasını sağlamaya çalışıyorlar. İşte bu 19 Mayıs mitingi ve benzeri mitingler Adalet ve Kalkınma Partisi’nin siyasetine değil, inancına saldırı şeklinde yapıldığı sürece bu mağduriyet dalgası büyüyecektir.”

KONUŞMASI BİR ANDA KESİLDİ
Samsun mitingini canlı yayınlayan SKY Türk’e telefonla bağlanan gazeteci Mete’nin konuşması, bu tespitleri üzerine yarıda kesildi. Mete, “Bu vurgularla birliğe hizmet edilmiyor” diye devam ediyordu ki, konuşmasına son verildi. Sunucunun, Mete’nin bu şok tespitleri karşısında yaşadığı şaşkınlık yüzüne yansıdı.


KONUYLA İLGİLİ METE'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA


Vakit'in haberi Mete'yi rahatsız etti


(Vakit)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak