F.Bahçe, El Kaide'nin hedefi olacaktı

El Kaide’nin 3 Nisan’da Halep’te Fenerbahçe ile El İttihad arasında oynanan dostluk maçını kana bulamak istediği ortaya çıktı. Maçın bu yüzden geç başladığı iddia edildi.

F.Bahçe, El Kaide'nin hedefi olacaktı
F.Bahçe, El Kaide'nin hedefi olacaktı
GİRİŞ 30.05.2007 05:57 GÜNCELLEME 30.05.2007 05:57

11 Eylül’den sonra Amerika’nın en büyük hedefi haline gelen ancak her geçen gün kendine yeni yandaş kazanan Usame Bin Ladin’in El Kaide örgütünün Suriye’de geçen ay oynanan futbol karşılaşmasında Devlet Başkanı Beşar Esad’a suikast girişiminde bulunduğu ancak başarılı olamadığı ortaya çıktı. Reuters ajansının haberine göre Halep Stadı’nın açılışı için Fenerbahçe ile El İttihad takımları arasında oynanan maçta El Kaide’nin Şam’daki kolu olan Suriye Tevhid ve Cihad örgütünün Esad’ı öldürme planı yaptığı bizzat örgütün lideri Ebu Candal adlı terörist tarafından internette yayınlanan ses kaydıyla açıklandı.

“Sana acımayacağız”

Ebu Candal, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın, Beşar ve Esma Esad’ın konuğu olarak ağırlandığı maç öncesinde örgütün tüm hazırlıklarını tamamladığını ancak sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle planı uygulayamadıklarını anlattı. Terörist lider konuşmasında Esad’a seslenerek, “Halep stadının açılışı sırasında elimizden kurtuldun. Ama bu uzun sürmeyecek. Suriye’yi daha fazla idare etmene izin vermeyeceğiz. Çok büyük bir gerilla savaşı hazırladık. Sana acımayacağız” ifadesini kullandı. 45 dakikalık kayıtta örgütün suikastı ne şekilde gerçekleştireceği konusunda ise konuşmamayı tercih etti. Ebu Candal Suriye halkına ise, “Bu adamın artık sizi yönetmesine izin vermeyin. Kafasını ve ayaklarını kesmek için daha ne bekliyorsunuz?” çağrısını yaptı.

Maç 2 saat geç başlamıştı

Fenerbahçe ile El İttihat arasında oynanan maç hem Türkiye’de hem de Suriye’de büyük ilgi çekmiş, stadın açılışı için Suriye istihbaratı ve güvenlik güçleri çok geniş önlemler almıştı. Buna rağmen iki liderin stada 1 saat geçmesi nedeniyle maç 1.5 saat geç başlamış, bu gecikme konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı. Reuters ajansı, El Kaide’nin bu açıklamasına rağmen Suriye güçlerinin maç gününde olası bir tehdit konusunda bilgi vermediklerini vurguladı.

VATAN