Suriye uçağına Diyarbakır'a in emri

Türk hava sahasına kulunarak İran'dan Suriye'ye kargo taşıyan Suriye uçak Diyarbakır Askeri Havaalanı’na indirilerek arandı. Uçağın 1 saatlik aramanın ardından kalkışına izin verildi.

Suriye uçağına Diyarbakır'a in emri
Suriye uçağına Diyarbakır'a in emri
GİRİŞ 30.05.2007 08:55 GÜNCELLEME 30.05.2007 08:55
Ferit ASLAN'ın haberi

Türk hava sahasına kulunarak İran'dan Suriye'ye kargo taşıyan Suriye bayraklı bir kargo uçağı Diyarbakır Askeri Havaalanı’na indirilerek arandı. Yaklaşık 1 saat süren aramanan ardından uçağın kalkışına izin verildi.
İran’dan havalanan ve Türk hava sahasını kullanarak Suriye’ye giden bir kargo uçağı, bugün saat 17.45 sıralarında Diyarbakır’da Askeri Havaalanı’na indirildi. Kargo uçağı, havaalınında asker, polis ve uzman kişilerin bulunduğu bir heyet tarafından didik didik arandı. Aramanın ardından yakıt ikmali de yapan uçağın kalkışına izin verildi. Yaklaşık 1 saat Diyarbakır Askeri Havaalanı'nda kalan uçak daha sonra havalanarak Suriye’ye doğru gitti.

LÜBNAN'DAKİ SAVAŞ SIRASINDA DA ARANIYORDU

İran ve Suriye'ye ait kargo uçakları, geçen yılın Temmuz ayında Lübnan'da devam eden savaş sırasında İsrail'in Hizbullah’a silah taşıdıkları iddiaları üzerine Diyarbakır'a indirilerek aranıyordu. 27 Temmuz 2006 yılından sonraki bir ay içerisinde en az 10 İran ve Suriye kargo uçağı indirilerek aranmıştı. Yapılan aramalarda silah ve askeri mühimmata rastlanmamıştı.
Bugün uzun bir aradan sonra ilk kez İran’dan kargo getiren Suriye kargo uçağının indirilip aranması dikkat çekti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!