AK Parti'den sürpriz istifa haberi

AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ partisinden istifa etti. Ayağ'ın istifası ile AK Parti'nin sandalye sayısı 351'e indi. Meclis'te son parlamento aritmetiği şöyle:

AK Parti'den sürpriz istifa haberi
AK Parti'den sürpriz istifa haberi
GİRİŞ 02.06.2007 14:04 GÜNCELLEME 02.06.2007 14:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ partisinden istifa etti. Ayağ'ın istifasıyla AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 351'e düştü.


Ayağ, TBMM Başkanlığına gönderdiği istifa dilekçesinde, "3 Kasım 2002 genel seçimlerinde, Edirne'den TBMM'ye seçilmiş olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa ediyorum. Gerekli işlemlerin yapılması için bilgilerinize arz ederim" ifadesine yer verdi.


Ali Ayağ, AA muhabirinin sorusu üzerine, istifa gerekçeleriyle ilgili daha sonra açıklama yapacağını, ancak istifasının Edirne teşkilatıyla ilgisi olmadığını söyledi. Ayağ'ın istifasının ardından AK Parti'nin Meclisteki sandalye sayısı 351'e düşerken, bağımsızların sayısı 15'e yükseldi.


TBMM'deki son sandalye dağılımı şöyle:


AK Parti : 352


CHP : 149


ANAVATAN : 20


Bağımsız : 15


DYP : 3


GP : 1


SHP : 1


HYP : 1


BOŞ: 9

YORUMLAR 19
  • sehil metin 16 yıl önce Şikayet Et
    . Kardeşim sen ne anladıysan yanlış anlamışsın. Yorum yazmadan önce yüz kere diğer yorumları oku sonra yorum yazmaya kalk. kim kimden medet umuyor anla. Allah Akıl fikir versin
    Cevapla
  • mernezan 16 yıl önce Şikayet Et
    ayağ mı yağ mı . yağdan gelen yağa gider- yağdancılıktan yağ bekleyen kayar gider -bu devran çok şey gördü -bunu da görmekle artmadı azalmadı alem!
    Cevapla
  • OğuzMutlu 16 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel. Bir edirneli olarak bu habere sevindim.zaten ali ayağı edirnede seven kaç kişi vardır acaba.sayın necdet budak ilk sıradan seçilecektir yeni meclise inşallah o bile edirne için yeter
    Cevapla
  • Emin Erten 16 yıl önce Şikayet Et
    . tirişkadan milletvekili olup 4,5 yıl hiç bir iş yapmayanlar yeniden aday olamayacaklarını anlayınca. kovulmadım istifa ettim edebiyatıyla bu sahneden çekiliyorlar
    Cevapla
  • Necip Fazıl 16 yıl önce Şikayet Et
    istifa . Zaten edirneli olupta AK partide olması tuhaf.Her an bir yanlış yapması beklenir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık