Partilerde telaş bitti: Söz milletin

Erken seçim kararı alınmasının ardından yaşanan koşuşturma bugün son buluyor. Siyasi partiler, milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar YSK'ya bildirecek.

Partilerde telaş bitti: Söz milletin
Partilerde telaş bitti: Söz milletin
GİRİŞ 04.06.2007 02:57 GÜNCELLEME 04.06.2007 02:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre, bağımsız milletvekili adaylığı için de il seçim kurullarına bugün saat 17.00'ye kadar başvurulacak.

YSK, siyasi partilerin verdikleri aday listelerini hemen incelemeye alacak ve saptayacağı eksiklikleri ilgili siyasi partilere bildirecek.

Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri, 8 Haziran Cuma gününe kadar tamamlayacak.

Milletvekili geçici aday listeleri, 10 Haziran Pazar günü radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Aynı gün geçici adaylar, ilgili il seçim kurulu ve YSK'ca doğrudan incelemeye alınacak. Bu adaylara karşı yapılacak itirazlar da incelenecek.

YSK, istifa, itiraz veya inceleme üzerine adaylıktan çıkarılanlar nedeniyle ortaya çıkan aday eksilmelerinin tamamlanmasını 15 Haziran Cuma günü siyasi partilere bildirecek.

Milletvekili aday listelerindeki eksiklikler, ilgili siyasi partilerce tamamlanarak 17 Haziran Pazar gününe kadar YSK'ya bildirilecek.

YSK, milletvekili kesin aday listelerini 20 Haziran Çarşamba günü radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edecek.

Seçim 22 Temmuz'da

Meclis Genel Kurulu, 3 Mayıs'ta AK Parti'nin "genel seçimlerin 22 Temmuz'da yapılması" yönündeki önergesini kabul etti. Türkiye 22 Temmuz'da sandık başına gidecek.

YORUMLAR 5
  • feyyaz kalkan 16 yıl önce Şikayet Et
    var . varsa yoksa akp bütün siyasi partileri görük hele mhp yi cok gördük kurt mrclise girdi kuzu oldu onun daha neyi kaldı ki şaşıyorum bu mhp diyenlere nerede o eski milliyetciler bunlar ulusalcı oldular getirin mhp nin başına sadi somuncuoglunu kurtlun devlet bahceliden yoksa daha cokkkk sürünürsünüz cokkkk
    Cevapla
  • Ayhan BOYRAZ 16 yıl önce Şikayet Et
    millet uyumuyor.... Artık hiçbirşey eskisi gibi değil. Erkek Ürkek edebiyatı ile, anahtar dağıtacağım ile, çamur atmakla siyaset yapılmayacağını millet biliyor, uyumuyor. Millet artık babasından kalan partisini tutmuyor. insanımız yapılanları yorumlayabiliyor, oy vereceği yeride biliyor, sözünü tutmayana oy tokadını vurmayıda. sandığa gömülen partiler en güzel örneği. Hadi AKP. sana bir şans daha. Ama sakın ha, sözünden dönmeyesin. yoksa...
    Cevapla
  • business_manager 16 yıl önce Şikayet Et
    . bazıları halktan yiyeceği tokadın telaşında bazılarıda teşekkür alacak bunun heycanında ben şimdiden AKP ye teşekkür ediyorum. 23 temmuzda nasipse %40 ile yine burda olacak...
    Cevapla
  • yılmaz başaran 16 yıl önce Şikayet Et
    söz miletinse.... söz bizde ise bizde son söz olarak mhp diyoruz varsa yoksa DEVLET varsa yoksa MHP varsa yoksa MİLLİYETÇİ HAREKET
    Cevapla
  • yukselkoyuncuoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK. Tüm yorumları okuyorum.halk kendini bileylemiş 22 temmuza.sadece AKP de telaş yok anladıgım kadarıyla.hadi hayırlısı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı