Askerden bir gece bildirisi daha

Genelkurmay Başkanlığı, bu kez tırmanan terör olayları ile ilgili olarak gece bildirisi yayınladı. Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan bildiride, 3. ve 7. maddeler dikkat çekti.

 Askerden bir gece bildirisi daha
Askerden bir gece bildirisi daha
GİRİŞ 08.06.2007 00:54 GÜNCELLEME 08.06.2007 00:54
Bu Habere 422 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden artan terör olaylarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi:

1. Sayın Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar BÜYÜKANIT, 12 Nisan 2007 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında, terörün Mayıs 2007 tarihinden itibaren tırmanacağını, kamuoyuna açık bir şekilde açıklamıştır. Son günlerde ortaya çıkan terör olayları, bu açıklamaların gerçekçi olduğunu göstermiştir.

2. Bu terör eylemleri, aynı zamanda bölücü ve ırkçı terör örgütünün gerçek niyetlerini de çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.

3. Her fırsatta, yurt içinde ve yurt dışında barış, özgürlük ve demokrasi gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan kişi ve kuruluşların, bu olayların gerçek yüzlerini görme zamanı artık gelmiştir.

4. Türkiye Cumhuriyeti, ulusal ve üniter yapısının, çağ dışı bir yapı olduğunu düşünen bir yaklaşım ile karşı karşıyadır.Ulusumuzun bu tehlikeli yaklaşımı fark etmek zorunluluğu vardır ve olmalıdır.

5. Ortaya çıkan ve giderek artan terör eylemlerinin, bu tür düşüncelerin ve bunları dolaylı ve doğrudan destekleyenlerin çarpık düşüncelerini çok açık bir göstergesi olduğu şüphesizdir.

6. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceği tartışılmaz bir gerçektir.

7. Türk Silahlı Kuvvetlerinin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

YORUMLAR 422
  • suleyman d 16 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yı ve teröre karşı en pasif hükümet olan Akp’yi korumak için yalandan dincilikle karışık kürtçülük yaparak lojistik destek veren,bahaneler uyduran yardakçılara cevaplar (3). İtham: Akp yi istemeyenler terörü tırmandırıyor.Hatta Büyükanıt Ceva: İspatla Milletçe onları hain ilan edip bu ülkeden kovalım Aksi,hakkındaki kanaatimizi pekiştiriyor İt: Darbeciler iç savaş istiyor Cv: Tabi tabi.Dağdaki katillerde Çiyan Amed de jitem ajanı,mayınlarda Kırıkkale yapımı? İt: Harekat Akp yi bitirir Cv: Bundan öncekilere puan kazandırmışken Akpyi niye bitirsin? İt: Neden ölenlerin(şehitlerin diyemiyor)%99 u er Cv: 1-Onlar ölü diyemezsin 2-ordunun%99u er ondan vatansever
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    . Garip zat, ABD zaten Irak\'tan çıkacak bunu aylar önce söyledi ayrıca senin kağıt gücünden mi korkacak, üflese düşersiniz, boş yazmışsın gene zırva.
    Cevapla
  • emin dagli 16 yıl önce Şikayet Et
    herkese. sözde ve özde kuran ve namazla bi barışalım,adalet kardeşçe olsun,birilerin bakkalına bomba atmıyalım,kardaş ben kürdüm canım paşamada toprağada vallahi feda olsun,daha evlenmemişimbile,ama yok senin dilini, dini,rengini,kültürünü,dilin kabadır,yok tek tip ben nedesem o olur,ulan yoksa senmi bütün bu kutsal değerleri yarattın,ozaman işin içinden çık hadi,kusura bakma ben bu zülmün hiç bir safında yokum varsın bana en azılı hain desinler,gerçek hesabım ALLAHADIR.
    Cevapla
  • fuzuli adam 16 yıl önce Şikayet Et
    profesyonel asker şart. Arkadaşlar tavuk dahi kesmemiş lise mezunu gencin dağlık bir arazide bir gerilla savaşında ne başarısı olur.Buna kim inanır.Aklımı yiterecem.Daha çok şehit vercez.Buraya yazıyorum....Allah bu millete sabır versin.
    Cevapla
  • ali keskin 16 yıl önce Şikayet Et
    Pasam. sizi sonuna kadar destekliyorum. Benim anlamadigim bu silahlar havadan ülkemize girmiyor.Sinirlardan giren özellikle süpheli veya süphesiz bütün araclari infererot kamarasiyla tarayin ondan sonra iceri ülkemize girsinler. Biz gurbetciler bulgaristan dan gecerken bile emdigimiz sütü burnumuzdan getiriyorlar, TIR lar didik didik araniyor,bana öyle geliyor ki sinirlardaki calisanlar görevini tam olarak yapmiyor.Eger yurticine giren silahlar engellenirse bence baska ülkelere girmeye gerek kalmaz.Saygilarimla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor