E-80 Karayolunda roketatarlı saldırı

Erzincan-Erzurum karayolu'nda, teröristler tarafından güvenlik güçlerine roketatarla taciz ateşi açıldı. Olayda yoldan geçen bir yolcu otobüsü de saldırıdan kıl payı kurtuldu.

E-80 Karayolunda roketatarlı saldırı
E-80 Karayolunda roketatarlı saldırı
GİRİŞ 11.06.2007 00:22 GÜNCELLEME 11.06.2007 00:22
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Olay E-80 Karayolu'nun Sansa Deresi mevkiinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Erzincan'dan Erzurum istikametine doğru seyreden Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne ait araca, yolun dağlık kesiminde pusu kuran bir grup terörist tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında güvenlik güçlerine ait araçta maddi hasar meydana gelen gelirken, araçtaki güvenlik güçleri saldırıdan yara almadan kurtuldu.


Olay sırasında bölgeden geçen bir yolcu otobüsü de saldırıdan kıl payı kurtuldu. Askeri araçla aynı anda yoldan geçen ve içerisinde 54 yolcu bulunan Davut Kaplan yönetimindeki 34 DM 3227 plakalı yolcu otobüsünde herhangi bir hasar meydana gelmedi.


Yolcu otobüsü, şoförün aracın farlarını söndürüp bir bekledikten sonra yoluna devam etti. Erzurum'dan Mersin'e gittiği öğrenilen yolcu otobüsü, Erzincan şehirler arası otobüs terminalinde kısa bir mola verdi. Otobüsten inen yolcuların yaşadığı korku dolu anlar yüzlerinden okunurken, bir yolcu, olayın Erzincan'a yaklaşık 50 kilometre kala meydana geldiğini, olaydan sonra güvenlik güçlerine bilgi verdiklerini söyledi. Yolcu otobüsü terminaldeki kısa molanın ardından yoluna devam etti.


Yolcu otobüsünün bağlı olduğu firmanın Erzincan'daki yetkilisi Erol Akça ise, saldırının güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirildiğini belirterek, otobüsün saldırıda isabet almadığını vurguladı.


Erzincan Vali Vekili Kubilay Ant da, Sansa Deresi mevkiinde teröristler tarafından polis aracına roketatarlı taciz ateşi açıldığını doğruladı. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralananın olmadığını kaydeden Vali Vekili Kubilay Ant, güvenlik güçlerinin bölgedeki çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.  olay E-80 Karayolu'nun Sansa Deresi mevkiinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Erzincan'dan Erzurum istikametine doğru seyreden Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne ait araca, yolun dağlık kesiminde pusu kuran bir grup terörist tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında güvenlik güçlerine ait araçta maddi hasar meydana gelen gelirken, araçtaki güvenlik güçleri saldırıdan yara almadan kurtuldu.


İHA

YORUMLAR 34
  • yusufbayraktar 16 yıl önce Şikayet Et
    o mevki zaten tehlikeli.. Olaydan yarım saat önce ben de başka bir otobüste olay yerinden geçtim.Olayı bu gün öğrendim.Şok oldum.O bölgeden geçerken ;amcamın oğlu ile birlikte konuşuyorduk.buralarda terör olayları oluyor sık sık diye .Başımıza bir iş gelmemesi için dua ediyorduk.Ne yazık ki haberi duyunca çok üzüldük.Bu bölge bu şekilde kötü bir üne sahipken neden önlemi alınamıyor ya da alınmıyor.bu ..... buralarda barınıyor işte.Neden bu kadar küçük bi bölgede bu tür kalleşliklere izin veriliyor?
    Cevapla
  • adige genc 16 yıl önce Şikayet Et
    yazık çok yazık. ya arkadaş sehitlerle bu hükümetin ne alakası var. eğer burda suçlu varsa o da genel kurmay baskanıdır ve hemen istifa etmelidir. adamlar bildiri yayınlamaktan başka bir şey yapmıyor. 20 yılda bu terör bitmezmi.bi de utanmadan sehit kanı üzerinden siyaset yapıyorlar. yazık çok yazık...
    Cevapla
  • mustafa tur 16 yıl önce Şikayet Et
    gerçek posta. söylediklerine dikkat et biraz düşün 22 temmuza kadar ne kadar şehit düşerse o kadar milletvekili çıkar demişsin biraz yazdıklarına önceden düşün sonra yaz sen bu yazında pkk ile mhp bir tutmuşsun dikaat...biz tayyip gibi bu ülkeyi satmadık..şehitlerimize kelle demedik..30 şehitimizin katiline sayın demedik..akp=pkk
    Cevapla
  • FATİH İNAN 16 yıl önce Şikayet Et
    DURUM BELLİ. Bu pkk\'nın neyin peşinde olduğu, hangi zamanlarda ortaya çıktığı belli bişey zaten.Tıpkı 80 li yılların sonu 90 lı yıların baslarındaki gibi yine biraz toparlayan bir türkiye var, ekonominin güveni sağlamlaşıyor, ülke yükselişe geçiyor dereken hoooppp oda ne pkk... işin acı tarafı bu hainler vatanımızın topraklarının ekmeğini yiyorlar, dost sandıklarımız tarafından besleniyorlar ve yedikleri kaba tükürür misali kendi ülkelerinde dış güçlerin destekleriyle terör eylemi gerceklestiriyorlar. hainleeerrr...
    Cevapla
  • gercek posta 16 yıl önce Şikayet Et
    DENKLEM BASİT; 22 TEMMUZA KADAR NE KADAR ÇOK ŞEHİT, O KADAR ÇOK MHPli VEKİL.... denklem basit!!! 22 temmuza kadar, Ne kadar çok şehit, kadar çok MHPli vekil... Ha gayret !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!