Ünvan maçı öncesi söz düellosu

Dünya ağır sıklet yarı final maçında Cumartesi günü Ankara'da karşılaşacak olan S. Şamil Sam'la, Oliver Mccall toplantıda kapıştı. ABD'li boksörün sözlerine Sinan cevap verdi...

Ünvan maçı öncesi söz düellosu
Ünvan maçı öncesi söz düellosu
GİRİŞ 12.06.2007 16:40 GÜNCELLEME 12.06.2007 16:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dünya Boks Konseyi (WBC) Ağırsıklet Boks yarı final maçında Sinan Şamil Sam ile karşılaşacak olan Amerikalı boksör Oliver McCall, Sinan Şamil Sam'ı nakavtla yeneceğini iddia etti. Sinan Şamil Sam ise Dünya Ağırsiklet eski boks şampiyonu Amerikalı rakibine 'Şov yapıyor. Nakavt yapmak çeneyle olmaz' şeklinde cevap verdi.

Sinan Şamil Sam ile Oliver McCall arasında Ankara Atatürk Spor Salonu'nda Cumartesi akşamı yapılacak WBC Ağırsıklet Boks yarı final maçı öncesinde iki boksör Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısında biraraya geldi. Basın toplantısında Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli ve karşılaşmayı organize eden Arena Box Promotion'un sahibi Ahmet Öner ile aynı gece ringe çıkacak boksörler hazır bulundu. Basın toplantısına ilk olarak 42 yaşındaki Dünya Ağırsiklet eski boks şampiyonu Oliver McCall geldi. McCall, giydiği Ankaragücü forması ve sempatik hareketleriyle dikkat çekti. Sinan Şamil Sam'ın da otele gelmesiyle toplantıya geçildi. Basın toplantısında sürekli olarak şov yapma denemeleri içine giren Oliver McCall'u Sinan Şamil Sam'ın ılımlı tavırları durdurdu.

'Boğazın Boğası' lakaplı boksör Sinan Şami Sam, müthiş bir heyecan yaşadığını belirterek, 'Böylesine önemli bir karşılaşmanın Türkiye'de yapılıyor olmasından dolayı çok gururlu ve mutluyum. Bu mutluluğum umarım maçı kazandıktan sonra artarak devam eder. Kendime güveniyorum. Cumartesi akşamı kimseyi utandırmayacağıma ve maçı kazanacağıma inanıyorum' diye konuştu.

Sinan Şamil Sam'dan sonra sözü alan Oliver McCall, şov yapmaya çalıştı. 42 yaşındaki Amerikalı boksör, Sinan Şamil Sam'a meydan okuyarak, 'Heyecanla maçı bekliyorum. Çok iddialıyım. Ben daha önce 4 tane dünya şampiyonunun nakavt ettik. Sinan'ı da nakavt ettiğim boksörlere benzetiyorum. Sinan'ı nakavtla yeneceğim' dedi. McCall'un ba açıklamasından sonra, bir basın mensubunun 'Sinan'ı kaçınca raundda nakavt edeceksiniz?' sorusuna ise Amerikalı boksör, 'Ben eski dünya şampiyonlarından Lennox Lewis'i 2. raundda, Evander Holyfield'i ise 10. raundda nakavt ettim. Sinan'ı da 2 ile 10. raundlar arasında nakavt edeceğimi düşünüyorum' şeklinde cevap verdi. McCall'un cevabı toplantıyı izleyen bir görevliyi kızdırdı. McCall'a 'Sinan'ın seni nakavt etmeyeceğini nerden biliyorsun? şeklinde soru soran görevliye Oliver McCall, 'Sinan beni nakavt etsin, buradan kazandığım tüm parayı sana vereceğim' şeklinde yanıt verdi. Tartışmalara ise Sinan Şamil Sam, noktayı koydu. Sinan Şamil Sam, Amerikalı boksörün şov yapmaya
çılıştığını ifade ederek, 'Bu ortamda kendisi şov yapmaya çalışıyor. Nakavt yapmak çeneyle olmaz. Şu anda zaten konumuz, kimin kimi nakavt edeceği değil. Kendisi Lennox Lewis'e karşı yaptığı 2. maçı 3. raundda kaybettikten sonra ağladı. Kendisine buna hatırlatmak lazım' dedi. McCall, ise bu konuyu açmak istemedi ve kendisinin 42 yaşında boksa devam ettiğini ancak Lennox Lewis'in artık ortada olmadığı söylemekle yetindi.


McCall, toplantıda şov yapmaya devam etti ve üzerindeki Ankaragücü formasını çıkartıp, vücudunu göstererek '42 yaşımdayım ama vücudum bu' diyerek meydan okudu.

Sinan Şamil Sam, Oliver McCall'un hareketlerine karşılık vermeden, 'Kendisinin sözlerine kulağımı tıkıyorum. Kendisi sürekli eski şampiyonları yendim diyerek geçmişte yaşıyor' dedi. İki boksör, toplantının sonunda ise basın mensuplarına birlikte poz verdi...

YORUMLAR 11
  • hakan er 16 yıl önce Şikayet Et
    gönlümüz seninle. ALLAH yardımcın olsun orada olmayı çok isterdim olsun tv\'izliycem abd\'ye yenilginin nasıl olduğunu türk oğlu türk gösterecektir musabakayı canlı izliyen herkez türk bayrağıyla içeri girer inşallah bayrakları alacak kadar param olsaydı bütün izliycilere bayrakları ben alacaktım şimdiden başarılar..
    Cevapla
  • ^^gencbeyin^^ 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YARDIMCIN OLSUN. allah yardımcın olsun sinanım biz inanıyoruz ki senin o osmanlı sillenle o amerikalıda tanışacak,tüm amerikalılarda anlayacak türkün gücünü kuvvetini...bir türk tüm dünyaya bedeldir.allah güç vere
    Cevapla
  • fatih özek 16 yıl önce Şikayet Et
    büyük şampıyon . İnşallah Sinan\'ı dünya şampıyonu olarak göreceğiz Türk boksu seninle gurur duyuyor, başarılar, allah yardımcın olsun.
    Cevapla
  • Göktürk Doğu 16 yıl önce Şikayet Et
    Biletler hala bitmedi !. Ben üç tane bilet aldım arkadaşlarımı da davet ettim inşallah orada olacağım. Ankara\'lılar nerdesin biletler hala bitmedi !!! Sinan Şamil Sam bir daha Ankara\'da maç yapmaya tövbe decek. Bilet fiyatları da bu düzeyde bir maç için gayet ucuz. Haydi Ankara\'lılar haydi ankaragüçlüler haydi bitirin şu biletleri.
    Cevapla
  • Tigin Kürşad 16 yıl önce Şikayet Et
    Seninleyiz Sinan. Cumartesi gecesi için 15*5 ebatında şanlı ayyıldızlı bayrağımla Tribünde olacam,sana inanıyoruz,güveniyoruz,Allah\'ın izni ile kazanacaksın.Allah yardımcın olsun Boğazın Boğası!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle